Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийські учні навчатимуться за кількома формами навчання: що це означає?

Скільки на оплату комунальних платежів витрачає ліцей №9 у Коломиї

Уже післязавтра школярі у Коломиї та районі знову сядуть за підручники. Більшість з них навіть повернуться за парти до рідної школи. Проте частина – навчатиметься з дому.

Передає Інформатор.

Заступниця голови Коломийської РДА Ганна Кравчук розповіла, що навчання буде відбуватися за різними моделями. Це буде і очна форма, і дистанційна, і змішана, а також можуть організувати екстернат чи сімейну форму навчання. Чиновниця наголосила, що діти можуть вчитися офлайн тільки в тих школах, де є належне укриття і в ньому можуть поміститися всі учасники освітнього процесу. В інших випадках може бути організоване дистанційне, змішане або навчання в дві зміни.

Кожен навчальний заклад разом з батьками визначився, за якою формою навчатимуться після того, як батьки перевірили укриття, подивилися маршрут слідування дітей під час повітряної тривоги та інше. Про це повідомила в.о. керівника Коломийського управління освіти Юлія Тимків.

До теми: У ліцею №5 в Коломиї сварилися і оглядали сховища

Більшість все ж обрали очну форму навчання. За навчання дітей, які вчитимуться вдома за сімейною формою, відповідатимуть самі батьки. Учні тільки приходитимуть до школи, щоб написати самостійні чи контрольні роботи тощо. Тобто, заклад освіти тільки проводитиме оцінювання.

Водночас голова військової адміністрації Любомир Глушков наголосив, що безпека дітей на першому місці і за це відповідатимуть конкретні люди.

Ольга Пукавчук

Нагору