Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Дітям дозволили не йти на денний сон у садках

Спуск у сховище чи денний сон: як прийняти правильне рішення? Аби уникнути плутанини та порушень норм, МОЗ вирішило внести правки до Санітарного регламенту для дошкільних закладів. Таким чином, у разі повітряної тривоги під час денного сну, діти можуть безперешкодно та за законом спуститися у сховище.

Пише Інформатор з посиланням на LB.ua.

Видання дало запит у МОЗ і отримало наступну відповідь:

“В умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації іншого характеру денний сон допускається замінювати денним відпочинком. При цьому, загальна тривалість сну для дітей дошкільного віку – 12-12,5 години, з яких 2-2,5 години відводиться на денний сон або денний відпочинок. Для дітей від 1 до 1,5 року денний сон або денний відпочинок організовують два рази на день загальною тривалістю 3,5 години. Для дітей віком від 1,5 року і старше організовують однократний денний сон або денний відпочинок тривалістю до 3-х годин”, – такі зміни підготували.

Під час брифігну голова Управління освіти та науки КМДА Олена Фіданян, повідомила, що під час воєнного стану це необхідність. Тепер денний сон зватимуть денним відпочинком.

Також очільниця додала, що цей наказ не означає, що дітям взагалі буде заборонено спати. Просто тепер це не обов’язкова до виконання норма. І пов’язані ці зміни з необхідністю під час всіх повітряних тривог спускатися в укриття.

Читайте також: Дивіться, діти, під ноги: відсутня дорога до дитячого садочка

Христина Бойчук

Нагору