Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Пес Патрон відтепер на конверті: у Франківську погасили першу марку з легендарним собакою

Відтепер улюбленець із закрученим хвостиком прикрашатиме конверти листів України. 1 вересня в Головному управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області відбулася процедура урочистого погашення марки “Пес Патрон”. 

Повідомляє Інформатор за даними ДСНС області.

Спецпогашення – це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій. Відмінністю від стандартних поштових штемпелів є зовнішнє оформлення. Спецпогашення має особливе значення для філателістів, які збирають ювілейні марки та конверти.

До теми: Як тренуються прикарпатські пожежні

Це вже шостий поштовий випуск воєнного часу та перший благодійний. Зібрані кошти буде спрямовано через фандрейзингову платформу UNITED24 на закупівлю машини для розмінування для ДСНС, а також на підтримку притулків для тварин по всій країні.

Поштовий випуск присвячено псу Патрону – улюбленцю дорослих і дітей, талісману українських рятувальників.

«Ця марка присвячена всім нашим рятувальникам, їхньому героїзму, які сьогодні, в час війни, несуть службу. Розміновують міста, селища, території, поля; розбирають завали, гасять пожежі – це нелегка праця. Дійсно це перша благодійна марка, яку випускає Укрпошта», – відзначив керівник Івано-Франківської обласної дирекції АТ «Укрпошта» Михайло Рудий.

Аркуш включає 8 марок із зображенням життя Патрона, що виготовлені на самоклейному папері. Тираж — 1 млн екземплярів.

Нагору