Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рятувальники з Канади купуватимуть українських бджіл

Косівщина активно співпрацює з канадськими рятувальниками. Від початку війни іноземні друзі передавали в Україну гуманітарну допомогу для переселенців району. А зараз косівські рятувальники отримали багато необхідного спорядження. Ба більше – канадійці поскаржилися, що бджоли у їхній місцевості вимирають, тому вони хочуть купувати українських.

Пише Інформатор з посиланням на Косівську міську раду.

“Канадійці привезли в Косів спеціальне обладнання для гірської рятувальної служби: троси, карабіни, шоломи, легкі ноші для транспортування потерпілих. Вогнеборцям передали спецодяг, спецвзуття, різне обладнання”, – йдеться у повідомленні.

Більше того – пожежники отримали спеціальні датчики руху, які чіпляють на одяг. Якщо протягом 20 секунд рятувальник, який перебуває у епіцентрі пожежі, не рухається, датчики вловлюють це. Таким чином можна зрозуміти, що пожежник сам потребує допомоги. Раніше такого обладнання у косівських вогнеборців не було.

А от про українських бджіл вони дійсно не жартували. Кажуть, що їхні масово вимирають, а наші – стійкі. А тому канадійці планують купувати наших бджоломаток в рамках співпраці.

Христина Бойчук

Нагору