Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Франківських лікарнях оперуватимуть американські хірурги

На допомогу українським військовим прибудуть американські хірурги. Вони рятуватимуть героїв з травмами голови та шиї. Більше того, в рамках проєкту проводитимуться трансляції з операційних, що дасть змогу вітчизняним лікарям перейняти вміння професіоналів світового рівня.

Повідомляє Інформатор з посиланням на допис обласної клінічної лікарні.

Під час останніх зборів організатори обговорили ключові моменти і вже у 20-тих числах вересня повідомлять про результати.

“Це масштабний навчальний та лікувальний проєкт, в рамках якого до нас приїздять американські хірурги й кілька днів оперуватимуть наших воїнів. Цими днями ми якраз завершили прийом заявок від пацієнтів та їхніх родичів, – розповідає керівниця проєкту, отоларингологиня Наталія Комашко. – Будемо працювати командно й одночасно вчитися в наших американських колег давати раду зі складними травмами голови та шиї”.

У рамках проєкту на базі лікарні будуть працювати дев’ять американських хірургів, а також кілька десятків українських. Ба більше, вітчизняні лікарі перейматимуть досвід іноземних колег просто під час операційних втручань.

Навчальну частина проєкту організовує Українська асоціація ендоскопічної хірургії голови та шиї.

До теми: Коломийський лікар отримав орден Святого Пантелеймона

Христина Бойчук

Нагору