Інформатор Коломия

ГРОШІ

Вимагав 100 тис грн за відпуск деревини: на Прикарпатті затримали лісничого

Оперативники накрили корупційну схему з відпуску деревини: фігурант хотів 100 тис грн за продаж дров без офіційного документування. Оплата за “послугу” йшла двома “траншами”.

Пише Інформатор з посиланням на Національну поліцію України.

Оперативникам управління стратегічних розслідувань області Нацполіції та правоохоронцям вдалось викрили корупційну схему відпуску деревини. Більше того, вони встановили фігурантів справи.

Як виявилось в ході розслідування, підозрювані організували незаконний відпуск деревини, а потім отримували за це грошову винагороду. Правоохоронці задокументували факт вимагання лісником 100 тис грн.

5 вересня оперативники та слідчі затримали чоловіка під час отримання другого “траншу” – 75 тис грн. Йому вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу. лісі

У рамках розслідування будуть встановлювати й інших осіб, причетних до незаконних оборудків. За цей злочин передбачається покарання у вигляді позбавлення волі, терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років, з конфіскацією майна.

До теми: Організатору потужної ботоферми повідомили про підозру

Христина Бойчук

Нагору