Сезон груш розпочався, а це означає, що сьогодні рецепт смачної випічки буде саме з цими фруктами. Шматочок пирога і запашна кава чи чай – це ідеальне поєднання для затишного вечора осені.
Інформатор ділиться з вами смачним рецептом, щоб ви насолодилися ним найближчим часом.
“Випічка з грушами напрочуд круто смакує із фініками – це просто божественне поєднання. Пиріг виходить дуже соковитим та м’яким, вам неодмінно сподобається. Я раджу подавати його із кулькою пломбіру – разом смакуватиме просто чудово.”, – розповідає про свій рецепт шеф-кухар нашої країни Євген Клопотенко.
Переглядайте відео, або читайте детальний рецепт нижче.
Інгредієнти:
Для тіста
200 г фініків без кісточки
2 ст. л. насіння льону (за бажанням)
450 мл молока
300 мл соняшникової олії
160 г цукру
300 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. меленої кориці
20 г вершкового масла (для змащування форми)
1 дрібка солі
Для начинки
5 груш (або 6 невеликих)
200 г цукру
2 палички кориці
5 бутонів гвоздики
1 лимон
1 апельсин
600 мл води
Спосіб приготування
Підготуйте всі інгредієнти для приготування грушевого пирога з фініками. Очистіть 5 груш від шкірки, але залиште хвостики. Нижню частину трохи зріжте, щоб груші можна було рівно поставити.
Наберіть в каструлю 600 мл води. Викладіть туди 2 палички кориці, 5 бутонів гвоздики, зріжте цедру апельсина і лимона, не використовуючи білу частину.
Викладіть в каструлю груші, додайте 200 г цукру і варіть груші зі спеціями і цедрою на невеликому вогні 40 хвилин. Перевірте готовність ножем, він повинен легко входити в плоди. Коли груші будуть готові, приберіть каструлю з вогню і дайте їм охолонути.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Для тіста змішайте в мисці 300 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 1 дрібку солі і 1 ч. л. меленої кориці. Наріжте невеликими шматочками 200 г фініків без кісточки і додайте в миску до борошна.
Додайте в миску 2 ст. л. насіння льону і 160 г цукру, трохи перемішайте.
Влийте 450 мл молока і 300 мл соняшникової олії, ретельно перемішайте до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.
Застеліть пергаментом форму для запікання і змастіть 20 г вершкового масла. Вилийте тісто у форму і виставите груші на відстані одну від одної. Можна зробити навпаки і спочатку виставити груші, але тісто в такому випадку потрібно вливати дуже обережно. Випікайте пиріг з грушами і фініками 30 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Час приготування залежить від глибини форми, якщо вона глибока, товщина тіста буде більшою і випікати потрібно трохи довше. Залиште пиріг охолонути у формі.
Смачного!
До теми: Яблукам місце у штруделі: рецепт від Клопотенка
Вікторія Ровенчук