Грушевий пиріг з фініками | Смачний рецепт

16:00, 11 вересень 2022

Вікторія Ровенчук

Грушевий пиріг з фініками | Смачний рецепт

Сезон груш розпочався, а це означає, що сьогодні рецепт смачної випічки буде саме з цими фруктами. Шматочок пирога і запашна кава чи чай - це ідеальне поєднання для затишного вечора осені.

Інформатор ділиться з вами смачним рецептом, щоб ви насолодилися ним найближчим часом.

"Випічка з грушами напрочуд круто смакує із фініками – це просто божественне поєднання. Пиріг виходить дуже соковитим та м’яким, вам неодмінно сподобається. Я раджу подавати його із кулькою пломбіру – разом смакуватиме просто чудово.", - розповідає про свій рецепт шеф-кухар нашої країни Євген Клопотенко.

Переглядайте відео, або читайте детальний рецепт нижче.

Інгредієнти:

Для тіста

200 г фініків без кісточки

2 ст. л. насіння льону (за бажанням)

450 мл молока

300 мл соняшникової олії

160 г цукру

300 г борошна

1 ч. л. розпушувача

1 ч. л. меленої кориці

20 г вершкового масла (для змащування форми)

1 дрібка солі

Для начинки

5 груш (або 6 невеликих)

200 г цукру

2 палички кориці

5 бутонів гвоздики

1 лимон

1 апельсин

600 мл води

Спосіб приготування

Підготуйте всі інгредієнти для приготування грушевого пирога з фініками. Очистіть 5 груш від шкірки, але залиште хвостики. Нижню частину трохи зріжте, щоб груші можна було рівно поставити.

Наберіть в каструлю 600 мл води. Викладіть туди 2 палички кориці, 5 бутонів гвоздики, зріжте цедру апельсина і лимона, не використовуючи білу частину.

Викладіть в каструлю груші, додайте 200 г цукру і варіть груші зі спеціями і цедрою на невеликому вогні 40 хвилин. Перевірте готовність ножем, він повинен легко входити в плоди. Коли груші будуть готові, приберіть каструлю з вогню і дайте їм охолонути.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Для тіста змішайте в мисці 300 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 1 дрібку солі і 1 ч. л. меленої кориці. Наріжте невеликими шматочками 200 г фініків без кісточки і додайте в миску до борошна.

Додайте в миску 2 ст. л. насіння льону і 160 г цукру, трохи перемішайте.

Влийте 450 мл молока і 300 мл соняшникової олії, ретельно перемішайте до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.

Застеліть пергаментом форму для запікання і змастіть 20 г вершкового масла. Вилийте тісто у форму і виставите груші на відстані одну від одної. Можна зробити навпаки і спочатку виставити груші, але тісто в такому випадку потрібно вливати дуже обережно. Випікайте пиріг з грушами і фініками 30 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Час приготування залежить від глибини форми, якщо вона глибока, товщина тіста буде більшою і випікати потрібно трохи довше. Залиште пиріг охолонути у формі.

Смачного!

До теми: Яблукам місце у штруделі: рецепт від Клопотенка

Вікторія Ровенчук

No ad for you