Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Полювання за урожаєм по-яблунівськи

Сезон збирання осінніх дарів природи якраз у розпалі. Але разом з ним і біль у попереку, ногах та “крепатура” – страшне слово, про яке ми згадуємо або коли починаємо займатись спортом, або коли працюємо на городі. 

Журналісти Інформатора також цьогоріч збирали урожай і відчули неприємний біль. Аби наступного року такого не було – поцікавились у спеціалістів, як уникнути такої халепи. Що з цього вийшло – читайте далі.

Розорюємо город, а там цілі кущі молоденької картопельки різних сортів та смаку. Таке трапляється лише раз у рік, а тому вся сім’я шукає одяг “який не шкода” та йде працювати.

Поки Люся відпочиває та набирається сил перед ще одним заходом, між братом і сестрою батл: хто швидше дійде до кінця ряду та назбирає найбільше картоплі.

Після непосильної праці в стодолі чи коморі зберігається купина картоплі. Всі вже думають, що з неї зготувати: деруни, пюре, картоплю у мундирах, фрі, запечену, тушковану з м’ясом..?

Тішаться, допоки не приходить біль у попереку та вона – крепатура.

Як нам сказала Оксана Геник (окрім футбольної кар’єри, вона ще й фітнес-тренерка), регулярні заняття спортом мають допомогти уникнути больових відчуттів. Але, якщо все-таки крепатура не оминула ваше тіло, потрібна розтяжка. Вона допоможе молочній кислоті розчинитися, а це забере оті неприємні спазми.

Тренерка Маргарита Терлецька каже, що аби уникнути сильної больової крепатури, потрібно:
1. Постійно займатися будь-якою руховою активністю чи регулярно фізичною діяльністю або певним видом спорту.
2. Дати м’язам відпочити, а саме: відвідати масажі, лазні, бані, релаксуючі та розслабляючі спа-процедури, які не тільки розсмоктують дискомфорт, а дарують чудове самопочуття.

Сподіваємось, ці поради були для вас корисними і цього чи наступного року, під час збирання врожаю, ви не відчуєте болю у попереку та крепатури.

До теми: У пошуках грибів | частина 2

Христина Бойчук

Нагору