Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Побратими Мирона Забарила оприлюднили відеокадри захисту Києва

У свій час їх об’єднав Майдан. А коли росіяни вперше вдерлися на територію України ці хлопці без зайвих вагань відправились боронити свою країну у складі батальйону генерала Кульчицького Національної гвардії України. З лютого 2022 року вони були на обороні Києва і тримали один із пріоритетних напрямів. А у березні при виконанні загинуло четверо нацгвардійців. Серед них коломияни Микола Мальцев, Мирон Забарило і Володимир Островський.

У вересні минає пів року, як їх не стало. У пам’ять про загиблих друзів побратими створили відеоспогади. Інформатор ділиться хроніками тих подій.

Про Мирона Забарила та його побратимів Микола Гулько  та Остап Гавриш написали пісню. Виконав її нацгвардієць Василь Касенич. Відеоряд змонтував учасник оборони Київської області, також один із “Миронівців” Андрій Спіров з особистих відеозаписів.

До теми: Чи виживе ідея героїв: що буде з Центром патріотичного виховання в Кубаївці

“Нас називали Миронівцями! Минуло пів року від тих подій, коли при обороні Києва ми втратили своїх друзів, наших побратимів – Миронівців. З часів Майдану ми завжди були разом, як одна велика родина. Будь які виклики, і не важливо, за кордоном ти, чи в іншому куточку країни – 24 години і ми в бойовому порядку.

Цього разу наша зустріч була зумовлена подіями 24 лютого і як завжди, без вагань, швидко, організовано, по-бойовому і вже 27 лютого ми були на позиціях.

Далі були важкі бої і важкі втрати.
Спочатку, ворожа вертушка забрала життя Миколи Мальцева, а через декілька днів, під час ближнього бою загинули – командир Мирон Забарило (Батя), Володимир Островський і Олександр Бакуменко” – розповідає один з Миронівців Андрій Спіров.

До теми: Трьох коломиян нагородили посмертно. Відзнаки отримали їхні діти, матері й дружини

Наталка Сандецька

 

Нагору