Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ще одне ухилення від мобілізації: підозрюють 53-річного прикарпатця

На Прикарпатті продовжують фіксувати випадки ухилення від мобілізації. На цей раз обласна прокуратура повідомила про підозру 53-річному місцевому жителю Надвірної. 

Інформатор розповідає деталі.

За процесуального керівництва Надвірнянської окружної прокуратури 53-річному місцевому жителю повідомили про підозру в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації.

За даними слідства, у травні цього року чоловік пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби. Йому вручили повістку про призов на військову службу під час мобілізації, але у визначений день до територіального центру комплектування та соціальної підтримки він не з’явився та фактично відмовився від проходження військової служби.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділення Надвірнянського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області.

До слова, за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації санкцією ст. 336 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

До теми: Для кого Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації?

Христина Бойчук

Нагору