Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як зараз йдуть справи в 100-річному будинку на Косівщині, де житимуть переселенці

Коломийський “Карітас” продовжує відбудовувати старовинний будинок у селищі Кути, аби там змогли поселитися вимушені переселенці. Будівля налічує 12 кімнат та вмістить 80 людей. А перші мешканці планують заїхати туди вже 20 вересня.

Про це довідався Інформатор на Суспільному.

Сама споруда була збудована ще у 1907 році. А належав будинок австрійцю Екелю, який володів трьома великими підприємствами у цьому селищі. Це ще й колишній суд та лікарня. Але останні 9 років ця історична будівля нікому не була потрібна. Аж поки до неї не добралися волонтери.

За словами локального менеджера проєкту Олега Глиняйлюка, для нових мешканців облаштують два поверхи та підвальне приміщення. Цей проєкт фінансується з програм українського Гуманітарного фонду та Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації ООН. Його кошторис складає 12 млн грн. Менеджер додає, що для коломийського “Карітасу” це вже шостий шелтер, але він найбільший з усіх. Сюди залучили багато коштів, бо будинок потрібно було повністю переробляти після стількох років простою.

Крім 65 переселенців, які зараз проживають у місцевих дитсадках, сюди поселять психолога та соціальних працівників, які допомагатимуть новим мешканцям звикнути до нового місця та прийти до себе.

Сьогодні будівництво нового прихистку доходить до завершення. Зараз тут вже фарбують стіни та лакують підлогу. Адже всього через 8 днів сюди заселять людей та закінчать роботи з благоустрою території.

До теми: Тривають ремонтні роботи у шелтерах Коломиї

Нагору