Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

За пів доби Інформатору надійшло десятки листів на підтримку звільненої вчительки з ліцею №1

Олеся Іванівна Гудим’як віддала 36 років школі. Вона мала б отримати квіти і тримати прощальне слово перед колективом. Обійнятися з учнями й пригостити тортом колег. Так виглядає вихід на пенсію в цивілізованому світі. Але директор ліцею звільнив її телефоном ще й заборонив приходити в школу. “Живіть на свої 3300 грн” і крапка. 

Інформатор розповів історію вчительки історії з ліцею №1 і за перші пів доби до нашої редакції надійшло 30 листів на підтримку Олесі Гудим’як.

 

Граб уже перейшов усі границі. Я працювала в цій школі. Всі носили в конверті, ковбасу, презенти, цукерки… це все було в пошанівці. Решта – то були постійні склоки, постійні нерви, неприємні ситуації. Так, що ця ситуація вже триває роками, від часу “входження на престол” царя Граба. щоб отримати навантаження треба було дати чималу суму.

Тепер замість конвертів є такий собі спосіб підписування контракту. Граб є в компанії “Metlife”. Як у кожній компанії, де є мережевий маркетинг, повинен мати структуру (людей). Отже свою структуру він будує в школі…

Надія Петрівна

Сумно читати допис про мою вчительку Історії 1 школи  Невже в наш час так проводжають вчителів на пенсію? Чи яка причина? Не по-людськи !!! Хороша, поважна, розумна, знаходила підхід до дітей не одне покоління. Ганьба керівництву школи за такий поступок.

Людмила Гавриш

Дуже хороша вчителька, завжди була і є радісною, давала неймовірні знання, вела цікаво уроки кращої за неї я не знаю.

Христина Подюк

Соромно за “колег”, які в умовах воєнного часу так по-варварськи поставилися до пані Олесі. А,може, проста людська заздрість щодо успіхів старшої колеги? Як би там не було,але істина й правда(а вони на стороні пані Олесі) повинні перемогти. Я з Вами, пані Олесю!!!

Коваль Людмила

Поновити вчителя!

Alex Alex

Я підтримаю директора. Вчительці низький уклін за її працю. Але молоді вчителі закінчують вузи і не мають де працювати , змушені виїжджати за кордон . Вони теж мають великий запас знань , вміло застосовують  інноваційні технології у практиці.

Оксана Буденко

До теми: Викинули за борт: за відому вчительку історії з ліцею №1 заступилися діти й батьківський комітет

Дуже хороша, з повагою ставилася до учнів, що зараз велика рідкість. Уміла зацікавити дітей на своєму уроці. Моя донька сумує за Олесею Іванівною.

Oksana Romanyuk 

Добрий день шановна редакція.
Хочу почати свого листа, перш за все, з подяки Вам, редакціє, за розкриття і розголошення даної проблеми. Мешканці міста і області  повинні знати, що зараз відбувається в закладах освіти. Ганебний вчинок директора  ліцею, по відношенню до Олесі Іванівни, викликає обурення не тільки у батьків і учнів, але і в колишніх її випускників, а також всіх здоровомислюячих людей.

Як бачимо з короткого його коментаря, тридцятеро батьків не є показником для даного індивідуума, а поступивши брехливо і підло по відношенню до вчительки історії, яка за 36 років випустила не один десяток гідних людей, з патріотичними і правильними поглядами на життя і сьогодення, це теж не є показник?

Вчителька, чиї учні, в перших лавах стали добровольцями до лав Збройних Сил України і зараз захищають наш дім, бо добре знають історію, історію де чітко розставлені пріоритети де  добро, а де зло, ту історію і той світогляд який сформувала безпосередньо і Олеся Іванівна, ті учні які займають керівні посади, як у великих фірмах в Україні так і за її межами, ті учні які зараз приймають активну участь у формуванні нашої країни в стінах парламенту та багато інших, це теж не показник? А що для нього являється показником: гроші?

Ліцей – це не базар. І після стількох років роботи, відданих улюбленому ремеслу, її підло і брехливо по телефону ( напевно настільки директор боягузливий, що не зміг сказати їй в очі), просто викинули з ліцею. Уявляю шок Олесі Іванівни, це наче бути викинутим з власного дому. Спочатку  обнадіяти  і запевнити, що все буде добре, а потім цинічно і підло обманути. Цей вчинок не є гідним чоловіка. Ганьба директору гімназії Мирославу Грабу. Чому дітей може навчити педагог – який сам прогнив до кісток?. Про яку честь і совість можна учням розказувати, коли сам її ніколи не мав?

А чи даний персонаж, взагалі то, на своєму місці?  Сумніваюся. Маю надію, що суспільний тиск і публічний розголос проблеми все-таки відновить справедливість і Олеся Іванівна продовжить улюблену справу в стінах, для багатьох рідної, Альма-матер. Дякую. З повагою колишній випускник школи №1 ім. В.Стефаника

Меренюк Віктор

Підтримую вчительку!

В’ячеслав Пшеничний

Дуже хороша і людяна вчителька, не пам’ятаю, таких мало.

Liliana Kyharska

Хочу підтримати пані Олесю. Знайома з нею не тільки в школі, а і не раз спілкувалися та разом сиділи в укриттях. Що можу сказати: людина на своєму місці. Вчитель, який доступно та легко подає матеріал. Ганьба керівництву школи, яке так нечесно та підло поступила з нею. Ця людина, цей вчитель не заслуговує такого відношення до себе. Скільки б не спілкувалася з нею, завжди тема переходить за школу, за учнів. Вона жила з ними, переживала за них. Цю несправедливість потрібно виправити і повернути вчительку. А керівництву школи написати заяву на звільнення.

Юлія Сквіра

Нехай директор першої школи розкаже про хабарі, які він від студентів вимагає і скільки тисяч доларів повинна дати йому в кишеню молода вчительки, щоб викладати в першій школі. Граб – це страшний жид-хабарник, який є директором вже ого-го з якого року 2006!!! Але всі мовчать.

Володимир Новіков

Олеся Іванівна Гудим‘як чудова вчителька, добра, турботлива, мій син (восьмикласник) її любить та поважає! Коли дізнався про те, що вчительку звільнили, прийшов додому засмучений! Маємо надію, що її повернуть вчителювати до нашого 1 ліцею!

Наталія Терпелюк

Як можна підтримати вчительку?

Володимир Володимир

Підтримую викладачку історії, за відновлення на робочому місці.

Світлана Трачук

Добрий день!
Я – Григоращук Євгенія. Провчилася в коломийському ліцеї №1 11 років.

Хочу виразити слова підтримки для моєї вчительки історії протягом багатьох років – Олесі Гудим‘як. Це приємна, добра, чудова людина, яка завжди старанно та віддано викладала свій предмет, всім серцем люблячи історію. Об’єктивно та справедливо ставити оцінки – це про неї. І разом з цим вона завжди робила багато заохочень до навчання і вивчення предмету. Таких вчителів серед старшого покоління – небагато, тому дуже цінно.

Гудим’як Олеся Іванівні була одна з моїх улюблених викладачок та ми мали довірені шкільні відносини, я любила приходити на її предмет.

Дуже прикро, що її історія роботи в нашому ліцеї закінчилася такою неприємною ситуацією. Віддаю свій голос за те, аби вона надалі могла з любов’ю викладати учням свій улюблений предмет!

Євгенія Григоращук

Добрий вечір. Хочу підтримати Гудим’як Олесю Іванівну, чудового вчителя, прекрасного педагога, надзвичайну людину. В моїй пам’яті назавжди закарбувалися неймовірно цікаві уроки історії, завжди сповнені яскравими емоціями! Талановитий вчитель, який живе історією, який сіє зерна любові до історії, плекає патріотизм юних українців повинен навчати далі!

Ірина Люта

Мене також звільнили з роботи без пояснення. За рішенням з відділу освіти Олицького ОТГ . На моє місце прислали молоду вчительку без досвіду роботи, яка ще навчається заочно. Я працювала вчителем хімії останній рік. Роботу свою люблю. Я вчитель вищої категорії. На скільки я знаю, що навчання на хімічному факультеті проводиться на стаціонарному відділенні. Як я зрозуміла захотіли прилаштувати знайому людину, як часто в нас буває. Наша дирекція поставилася байдуже, напевно і слова не сказали на моє звільнення. Прикро.

Наталія Черко

Мій друг Іван підтримує  вчительку. вона – дуже хороша людина.

Павло Карашівський

Добрий день шановний інформатор. Я навчалася в 1 школі і пам’ятаю цю вчительку. Вона навчала мене історії. Її уроки завжди були цікавими, насиченими різноманітним матеріалом. Нам дітям завжди хотілося відвідувати її уроки та цікаво було вивчати поданий матеріал. Шкода, що ніхто не зважає на талановитих людей, вчителів та думку батьків. Дуже прошу вернути вчительці роботу.

Надія Білоскурська

Дуже хороша і порядна вчителька!

Іван Марча

Доброго дня,

+ голос до підтримки Олесі Іванівни

Оксана Симак

Олеся Іванівна моя вчителька і я б страшенно не хотів, щоб її звільняли. Вона дуже добра вчителька і ми її дуже сильно любимо. Будь ласка, не звільняйте її.

Квашнін Захар 

Олеся Іванівна найкраща вчителька з всіх вчителів, вона була дуже добра до всіх класів нашої школи, я з батьками готова писати що треба і куди треба лиш щоб її повернули, будь ласка зробіть щось з цим, Граб Васильович без совісна людина, як так можна взяти і вигнати одну з найкращих вчительок лишень через її вік? в нашого директора немає ніяких пояснень, він грабує нашу школу, брав гроші зі школи на весілля своєї доньки і я думаю що багато на що їх собі брав по бажанню, його жінка завуч в школі це не законно його потрібно замінити на когось кращого і відповідальнішого, ЗРОБІТЬ ЩОСЬ З ЦИМ!!!!!!

Іра

Підтримую Олесю Іванівну!

Олена Матляк

Підтримую цю вчительку!!!!!!!!!!! Дуже прикро, що її звільнили!!!!!!! Професіонал, хороша людина і педагог від Бога!!

Іваничук Оксана Федорівна

Підтримую Олесю Іванівну. Чудовий викладач. Ганьба Грабу, який “приватизував” школу”!!!!!!

Zorjana Vasulchyk

Доброго дня, я коротко: закінчив перший ліцей ще у 2014 році, коли це ще була школа. Олеся Іванівна читала у нас Всесвітню Історію та Історію України. Це дійсно Вчитель з великої букви. Так віддано працювати, так вкладати душу, щоб до дітей донести інформацію – далеко не кожен уміє та зміг би! Про Олесю Іванівну тільки теплі спогади, це взагалі ледь не єдиний вчитель, що дійсно любив свою справу і вболівав за неї! Глибокі знання, любов до людей, та зокрема до дітей – ось що ця людина несла та несе у собі по життю! А чому Мирослав Васильович вирішив звільнити її – то це вже до нього запитання.

Цілком розділяю думку тих батьків, що протестують.

Просто… Якщо не Олесі Іванівні бути вчителем… То кому??? Хто ще так зможе запалювати вогник у сердечках дітей? Ну так, можливо є достойні ще вчителі на цей момент там, але… Чи дійсно є?

Юрій Гадзінський, випускник 11-б класу (2014 року)

Та це вчитель від Бога. Майте здоровий глузд. Вона вивчила мене , чоловіка та двоє синів!!!!Люди схаменіться…

Таня Гнатюк

Підтримую колегу. Справедливість має торжествувати. Геть бездушних і некомпетентних керівників!

Valentina Savchuk 

Інформацію зібрала Наталка Сандецька

Нагору