Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Жінки, які постраждали від насильства солдатні рф, зможуть реабілітуватися на Прикарпатті

Україна постала не лише перед проблемою війни, але й перед наслідками звірячих вчинків осатанілих військових росії. Зокрема тисячі скалічених доль жінок, погвалтованих ворогами. Спільнота Eleos-Ukraine повідомила про відкриття на Франківщині ще одного реабілітаційного шелтеру – для жертв сексуального насильства у війні з рф.

Повідомляє Інформатор за даними спільноти Eleos-Ukraine.

Спільнота вже багато років займається допомогою жінкам, що постраждали від насильства, захищають права людей включно із уразливими спільнотами.

В Україні вже діє кілька шелтерів від Eleos-Ukraine.

У жовтні ж буде на один більше. Реабілітаційний шелтер планують відкрити за кілька тижнів біля Івано-Франківська. Він прийматиме жінок, що постраждали від сексуального насильства з боку військових рф.

Всього у західних областях працюватиме 4 таких прихистки.

У створенні реабілітаційного шелтеру для жінок, що постраждали від сексуального насильства з боку військових рф, на Прикарпатті допомогли закордонні партнерські організації.  Тут жінками та їхніми родинами будуть опікуватись професійні психологи та соціальні працівники. Жінкам буде надана також гуманітарна допомога, гарантована конфіденційність та гендерно-чутлива комунікація.

До теми: 100-річний будинок з історією став прихистком для ВПО

Однією з головних задач проєкту є також забезпечення та надання якісної медичної допомоги. Для цього  відремонтували гінекологічне відділення спеціалізованої державної клініки в Івано-Франківську.

Тут клієнтам буде гарантована конфіденційність, а також затишні та наближені до домашніх умови перебування в палатах.

Контакти для звернення:

+380 98 389 7706

Нагору