Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мешканців П’ядицької ТГ просять приносити матеріали для окопних свічок

Окопні свічки дуже знадобляться нашим захисникам в холодні дні. Вони можуть освітити та навіть обігріти маленьке приміщення. За допомогою окопних свічок військові готують їжу, сушать одяг. Але найбільшою перевагою є те, що їм не шкодить волога та пориви вітру. Тому зараз активно збирають матеріали для виготовлення окопних свічок. Жителів П’ядицької громади також просять долучитися.

Передає Інформатор.

Залежно від розміру, окопна свічка може горіти протягом кількох годин. Невеликі баночки активно горять не менше 1 години, баночка з-під рибних консервів – до 3 годин, а з-під горошку – аж до 8 годин.
До теми: Як у Коломиї волонтерка виготовляє окопні свічки для військових.

Якщо ви досі думаєте, що не можете нічим допомогти захисникам, то сильно помиляєтесь. Просто зробіть наступне:

  • пошукайте вдома чи попитайте в сусідів консервні бляшанки. Важливо: не пивні банки, а саме з під консервів (не вище, ніж банка горошку)
  • знайдіть свічки (воскові, парафінові, нові, старі, великі, маленькі, будь-які) і коробки з гофрованого картону (з великими сотами);
  • помийте бляшанки, зніміть етикетки, при потребі обтисніть гострі краї обценьками;

Все зібране складіть в коробку та приносіть у П’ядицький молодіжний центр волонтерам-працівникам, які виготовляють окопні свічки. Також матеріали можна передати у ваш старостинський округ або ж відразу директору МЦ Олі Павлюк, що у Дослідній станції.

До слова, залишок свічок може бути у храмах , тому П’ядицька сільська рада просить приєднатися до даної акції усіх.

Нагору