Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відійшла у вічність медсестра УПА Катерина Данів-Гаврилів “Зелена”

Учора, 13 вересня 2022 року, на 103-му році життя покинула цей світ повітова провідниця Українського повітового Хреста, медсестра УПА, жінка-борець Катерина Данів-Гаврилів, добре відома під псевдо “Зелена”.

Повідомляє Інформатор посилаючись на Болехівську міську раду.

Катерина Олексіївна з юнацького віку присвятила своє життя боротьбі за самостійну, соборну Українську державу. Навіть у підпіллі вона  гідно пронесла палку любов до України крізь століття. У цьому світі вона бачила все: і війну, і голод, і перемогу, і сум, і радісні хвилини життя.

ІІ підозрювали, зраджували, переслідували, але вона вистояла, не поступилася переконаннями, залишилася вірною собі, Україні і людям. Пані Катерина боролася за ідею, за Українську державу та відстоювала свою непохитну позицію щодо національних інтересів України.

До останніх своїх днів була достойним прикладом для наслідування молодому поколінню – зберігала бадьорість, силу духу та енергію, була носієм наших традицій та глибокої життєвої мудрості. Вона постійно брала активну участь у громадсько-політичному житті нашої громади. Проводила зустрічі з молоддю та учнями, розповідала про буремні роки підпільної боротьби, тим самим виховувала у них патріотизм, любов до України, високу громадянську свідомість.

“З відходом у засвіти Катерини Олексіївни відійшла і ціла епоха історії нашого краю. Але Її приклад незламності духу, твердості, сили в боротьбі буде надихати і супроводжувати нас – покоління національно свідомих українців.”, – повідомляє міський голова Болехова – Іван Яцинин.

Вічна пам’ять та царство небесне патріотці, яка була віддана Україні до кінця життя!

Вікторія Ровенчук

Нагору