Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Сотні листів на підтримку звільненої з ліцею №1 вчительки надходять щодня

Триває боротьба за справедливість довкола звільнення вчительки історії з ліцею №1. Олесю Іванівну Гудим’як після 36 років роботи в школі звільнили без особливих пояснень. Та ще й образили. Директор ліцею Мирослав Граб звільнив її телефоном ще й заборонив приходити в школу. “Живіть на свої 3300 грн” і крапка. 

За добу до Інформатора надійшли сотні листів на підтримку вчительки. Ми публікуємо чергову серію відгуків від випускників, колишніх колег пані Олесі та просто небайдужих коломиян.

Для тих, хто пропустив новину – читайте статтю Викинули за борт: за відому вчительку історії з ліцею №1 заступилися діти й батьківський комітет

Хочу  приєднатися до обговорення.
1 школа завжди була в авангарді культурного життя міста. На жаль з приходом пана Граба школа перетворилася на тюрму.
Звичним стало в кінці навчального  року  директор викликає вчителів до кабінету і говорить:”Ставте  10 або я вас звільню.”
Пана Граба цікавлять тільки формальні  досягнення школи. “Немає переможців Олімпіад- купуйте”.
Ви запитуєте  де відгуки колег?
А колег немає. Шкода, що у такий важкий  час діє принцип моя хата з краю.
Але за час правління Граба здоровий  глузд покинув школу. На роботу прийшли сестри, двоюрідні, десятиюрідні, односельчани, знайомі….Основний принцип заплати і працюй або звільни  місце для того, хто стоїть у черзі це зробити. Зовсім не здивуюся, якщо Граб втече на лікарняний, щоб перечекати  бурю.
“У мене все схвачено,” улюблена фраза.
Дуже  сподіваюсь, що ті колеги ,які пропрацювали з Олесею Іванівною роки  підтримають її.

Любов Ватюк

Якщо вчителька дійсно компетентна, має підхід до учнів, має сили і бажання викладати, то, звичайно ж, звільняти таку людину – це злочин. Відкинувши навіть усі сентиментальності, подумайте про учнів: чи є на даний час кращий спеціаліст? Впевнена, що нема. Молода зміна готується поступово і поряд зі старшими колегами.

Анна Гайдучик

Я готова підтримати!

Аня Блага

Потрібно когось влаштувати на роботу. Але  можна людину відправити  по людськи. Зібрати збори і обговорити  і пояснити .Це все якось не доречно. Ганьба такому директору. Бумеранг ще ніхто не відміняв. А з часом , це буде.

Марія Тимощук

Я також хочу підтримати вчительку Гудим’як Олесю Іванівна. Вона дійсно професіонал своєї справи. На відміну від інших вчителів історії в ліцеї №1 , Олеся Іванівна дуже цікаво та доступно подає матеріал. Дуже справедлива та віддана вчителька.

Іванка Козлан

Захистіть вчителя. Директора і завуча женіть у три шиї.

Ольга Сліпак

 

Я, Семчук Тетяна Романівна, колишня вчителька ЗОШ№1, сучасного Коломийського ліцею №1.Звістка про те, що Гудим’як Олеся Іванівна, вчитель історії Коломийського ліцею 1більше не працює, мене сильно вразила.
Олеся Іванівна належить до когорти освітян, чия висока педагогічна і загальнолюдська культура, багатий досвід роботи з дітьми служать запорукою успішного розвитку та виховання підростаючого покоління. Вчитель має ґрунтовну науково-теоретичну і методичну підготовку, високу ерудицію, філософський склад розуму.
Самовіддана праця вчительки дала свої результати :вихованці Олесі Іванівни -переможці та призери обласних та республіканських олімпіад з історії.
Якщо не її, то кому працювати вчителем історії?
Олеся Іванівна прекрасна людина, вірний друг, любляча матір і бабуся.
Вона вкладає свою душу ,красу почуттів, часточку життя в серця вихованців. Олеся Іванівна уболіває за кожного учня, співпереживає і постійно думає про них. Для колег ,друзів завжди знайдеться добре слово, щира підтримка приємні спогади.
Олеся Іванівна – учитель від Бога, світла особистість, із великим серцем, ніжною душею, мудрою порадою.
Вона -яскравий приклад  справжнього педагога ,людини ,що безмежно віддана своїй справі.

 Тетяна Семчук, вчитель-пенсіонер м.Коломиї

Олеся Іванівна завжди вміла зацікавити цілий клас (!) темою уроку, вміла пожартувати і, водночас, була в міру строгою. Вона спонукала нас відшукувати причино-наслідковий зв‘язок між подіями. Спонукала думати.

Олеся Іванівна саме з тих вчителів до кого ми ходили через цікавість, а не через страх.

Завершила навчання в 2010 році. Однак, чудово пам’ятаю наповнені натхненням та добротою уроки Олесі Іванівни.

nastcheban

Пані Олеся – дуже хороший педагог. Це чуйна і щира людина. Діти люблять її, а знаю це тому, що колись вона навчала мою дочку. Ганьба такому керівництву ліцею.

Наталія Федірчик

Вчительку історії Олесю Іванівну, професійну педагогиню, обов’язково треба повернути на роботу до школи. Історія є одним із основних предметів ЗНО і викладати її повинен справжній професіонал, яких, нажаль в освіті не вистачає. Не можна нехтувати досвідченими фахівцями. Сором і ганьба адміністрації школи, які цього не розуміють!!!! Тому в цій справі треба розібратися на користь Олесі Іванівни!

Світлана Ковальова 

Олеся Іванівна вчитель від Бога! Знаю її ще з шкільних років. Вона неймовірно чудова людина і хороший вчитель. Олеся Іванівна улюблений вчитель моєї доні. Вона одна з самих кращих вчителів в школі.Саме такі вчителі, як Олеся Іванівна мають вчити наших дітей!

Вікторія Замулінська-Жуковська

Доброго дня! У мене дещо схожа історія з Олесею Гудим’як. Мене теж звільнили після 37 років роботи у ліцеї. Я рік була працюючим пенсіонером, але цього року директор чомусь захотіла перевести мене на строковий трудовий договір. Я не погодилася. Тому до мене додому 15. 08. 2022 приїхала комісія у складі чотирьох осіб (26 км від місця роботи) і привезла мені наказ про звільнення. Ось так!

Lidia Sitash

Доброго дня! Так я хочу підтримати пані Олесю Гудим’як. Проживаю у Польщі. Сам коломиянин.
Із Олесею Іванівною не знайомий.

Andrii Kopyltsiv

Правильно, відстоюйте свої права. Держава надала керівникам неабияку владу, а більшість з них стали себе відчувати ,,корольками”( хочу – казню, хочу – милую). Думка 30 дорослих людей нічого не варта?!!!!!?!?!!І це в освіті, де справедливість, гуманність повинні для всіх учасників навчально-виховного процесу бути на 1 – му місці?!!!
Геть таких директорів з посад! А родинні зв’язки  в адміністрації , взагалі, недопустимі!!!
Хотілося б знати результат розгляду цього питання.

Педагог-пенсіонер з 52- річним стажем, Хитра Л.О.,  м. Полтава

Ця вчителька також вчила і мене. Жодного разу не кричала і не підвищувала голос. Завжди позитивна і прививала інтерес до предмету.
Коли пішов зі школи то директор Граб почав вимагати від батьків щоб купили ксерокс бо у школі немає а вони за кордоном, якщо не куплять то довідки зі школи я не отримаю.

Згодом кума намагалася працевлаштуватися вчителькою але Граб сказав або хабар в декілька тисяч у.о. або геть з пляжу. Це перша школа крихітко.

Гляньте на стадіон першої школи, фасад!! Погляньте на вікна, двері всередині все як було 20 років тому так і залишилося. Занедбане.

Граб коли був директором завжди змушував всіх робити те що хоче він, як студентів так і вчителів! Ми не мали право голосу по відношенню до тирана-агресора.

Навіть якщо ти сидів в коридорі спокійно він завжди знаходив привід заставити тебе щось робити, не сидіти не торкатися стін.

Спогади жахливі! Правда на стороні найкращого і найдобрішого вчителя історії і першої школи загалом! До речі Пані Олеся було російськомовною в родині коли прибула до України але вивчила українську це також достойний приклад всім хто мову вчити не хоче чи не може.

Володимир Володимир

Олеся Іванівна вчила мене і моїх дітей. Вона надзвичайна, дуже хороший вчитель і людина! Саме вона привила мені любов до історії, що і вплинуло на вибір моєї професії. Дякую уклінно Олесі Іванівні!!!

Тамара Базюк 

Потрібно на місце директора призначити людину, яка достойно буде відноситись до своїх обов’язків, колективу та учнів, а недодиректора-хабарника по профнеприданості перевести в двірники

Тарас Жмудик 

Леся Іванівна і мене вчила історію. Це одна з найкращих вчителів 1 школи, вона привила любов та інтерес до історії не тільки України, а й світу! Це людина з великим серцем і терпінням. Низький вам уклін і подяка!

Yaryna Dranchuk 

Олеся Іванівна працює набагато довше того директора!!! Її всі люблять і поважають, це справді дуже хороша вчителька  я як більшість проти її звільнення!

Оксана Горда

Олеся Іванівна, вчитель від Бога! Неймовірно хороша людина і справжній викладач яка знає свій предмет і вміє зацікавити дітей! Знаю її ще з шкільних років і улюблений вчитель моєї доні! Одна з самих кращих вчителів в школі!

Вікторія Замулінська 

Прекрасний педагог, добра чуйна людина. Надзвичайно працьовита.

Стефания Бабинюк

Також ,як і ряд вчителів ,не забажала страхуватись у MetLife..,надто високі внески.. і взагалі, яке це має відношення до школи і роботи…??
Як виявилося – має.
Податки регулярно не носила, і взагалі ніколи цього не робила.., от і змушена була піти після 10років роботи в школі, яку у свій час закінчила з відзнакою.

Ulyana Yarosevych

Перша частина листів на підтримку пані Олесі – За пів доби Інформатору надійшло десятки листів на підтримку звільненої вчительки з ліцею №1

Наталка Сандецька

 

 

 

Нагору