Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийський забудовник продовжує тиснути на вдову загиблого воїна, а міський голова ігнорує

Марія Бобик вже місяць б’є всі дзвони: на території їхнього їхнього будинку місцевий забудовник взявся блокувати вуличні туалети. Звернення до міської ради залишились без відповіді, а мер Богдан Станіславський кидає слухавку, коли чує хто дзвонить.

Інформатор закликає усіх небайдужих коломиян підтримати пані Марію, вдову загиблого у липні 2022 року Героя Володимира Бобика, адже жінка опинилася сама у скрутній ситуації.

Мешканці будинку на Валовій, 15 мають кілька вуличних туалетів. Дехто, як до прикладу родина Бобиків, не мають санвузла у квартирі. Більше того, навіть за великого бажання не можуть облаштувати ванну й туалет у будинку, бо площа їхньої 1-кімнатки не дозволяє. У квартирі мешкає не одне: з нею ще донька, зять і маленький онук.

До теми: У вдови загиблого захисника відібрали землю в центрі Коломиї

Нам вдалося отримати документи із бюро технічної інвентаризації в Коломиї, які підтверджують, що ця ділянка позаду будинку на Валовій, 15 належить його мешканцям. Проте місцевий забудівник й успішний бізнесмен Роман Бортейчук за словами пані Марії Бобик продовжує тиснути: щоразу обклеює двері санвузла повідомленнями про заборону користуватися ним, а через своїх знайоми передає погрози судитися.

Представники спілки учасників бойових дій та ветеранів говорили з Романом Бортейчуком і той буцімто обіцяв дати спокій вдові. Але це виявились просто порожні слова.

На початку вересня пані Марія звернулась в міську раду. Задовго до того міський голова Богдан Станіславський обіцяв вирішити ситуацію. Проте місяці минули, а відповіді нема. Більше того, голова вдає, буцімто поганий зв’язок, як тільки жінка відрекомендовується, кидає слухавку, а потім не відповідає на дзвінки.

У цій ситуації навіть журналістам важко бути неупередженими: невже родина загиблого захисника заплатила замалу ціну, щоб мати право на справедливий захист? Невже в час, коли на нашу землю зазіхають московські загарбники, ми миритимемось таким-от в тилу?

Оскільки міський голова не відповідає і на дзвінки журналістів Інформатора, то звертаємося публічно: пане Станіславський, оберіть на чиєму Ви боці? Дайте відповідь згорьованій жінці, поки вона остаточно не втратила надію на справедливість. Ветерани не терпітимуть зневажливого ставлення до дружин загиблих захисників, бо вони борються не за це

Зрозуміло, що земля впритул до Музею писанкового розпису – ласий шмат для будь-якого забудовника, але допоки в Україні є Конституція і Закон так бути не має.

Нагору