Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Важливе й цікаве про 16 вересня

16 вересня 2022 року – п’ятниця. 205-й день війни Росії проти України. До Нового року залишилося 106 днів. А скільки днів до нашої перемоги наразі ніхто толком не знає, проте сумнівів в тому, що це станеться вже ні в кого не залишилося.

Інформатор традиційно підготував для вас добірку свят та визначних дат за 16 вересня.

Іменини цього дня відзначають Петро, Зинон, Євфримій.

16 вересня – Міжнародний день вина “Гренаш”. Щороку припадає на третю п’ятницю вересня. Свято було створене 2010 року під час симпозіуму виноробів, на якому обрали найкращий сорт винограду. Ним став саме Гренаш.

Також 16 вересня – починається Європейський тиждень мобільності. Традицію святкування започаткував 1994 року політолог Ерік Бріттон. Головна мета – зменшити обсяги використання пального.

А ще 16 вересня – День народження Джульєтти. Саме 16 вересня 1284 року в місті Верона, за твором Вільяма Шекспіра, народилася Джульєтта Капулетті. Місцеві жителі цього дня влаштовують святкування та карнавали на її честь.

16 вересня – Міжнародний день захисту озонового шару. Головна мета – привернути увагу людства до проблеми руйнування озонового шару та знайти шляхи її вирішення.

16 вересня в церковному календарі – день пам’яті священномученика Антима. Він був єпископом Никодимії. Престол обійняв 293 року. Був надзвичайно побожним та вів свою паству до християнської віри, допомагав тим, хто йшов на смерть заради Ісуса Христа.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору