Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Брауні з горіхами | Рецепт для похмурої осені

Щоб зробити похмурі дні цієї осені яскравішими пропонуємо розбавити їх смачною випічкою. Її аромат наповнить вашу оселю особливим теплом та створить хороший настрій.

Інформатор знайшов ідеальний рецепт шоколадного брауні у топового шеф-кухаря нашої країни Євгена Клопотенка.

“Традиційний американський десерт – брауні, завоював популярність у всьому світі. Все тому, що він не тільки смачний, а й швидко готується з доступних інгредієнтів. Його назва походить від кольору десерту, а він буває виключно “brown”, що в перекладі значить “коричневий”.”, – пише Євген у своєму блозі.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування брауні. Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало м’яким.

Спочатку розтопіть на паровій бані 150 темного шоколаду не менше 73%, постійно помішуючи, та додайте до нього 80 г м’якого вершкового масла 82,5%. Перемішайте, зніміть з парової бані та залиште на 5 хвилин охолоджуватися.

Візьміть 3 яйця, вбийте їх в глибоку посуду, додайте 100 г цукру та добре збийте. Можете використовувати міксер чи кухонну машину з насадкою. Кількість цукру не радимо зменшувати, тому що не вийде характерна тягуча консистенція брауні всередині. Влийте розтоплений шоколад з вершковим маслом в яєчну суміш. Взбийте міксером до однорідної консистенції.

Горіхи (100 г) подрібніть ножем. Розділіть на дві частини – одну будете використовувати для тіста, іншу – посипати зверху. Натріть цедру з одного апельсину не зачіпаючи білу частину цитрусу, бо вона гірчитиме. Додайте до тіста та знову перемішайте.

Пересипте 60 г пшеничного борошна в глибоку миску, додайте 10 г какао порошку та 5 г розпушувача. Все це всипте до шоколадно-яєчної суміші та взбийте міксером. Додайте одну частину горіхів та перемішайте силіконовою лопаткою.

Форму для запікання застеліть пергаментом. Це обов’язково умова, аби воно не прилипло в процесі запікання. Ми взяли форму діаметром 22 см. Перекладіть тісто, розрівняйте силіконовою лопаткою, а зверху посипте другою частиною горіхів. Ставте випікатися на 35-40 хвилин за температури 180 градусів. Поверхня брауні має взятися скоринкою. Потім вийміть з духовки, дайте повністю охолонути, а тільки тоді діставайте з форми та нарізайте шматочками.

Готуйте, смакуйте, тіште своїх рідних. Шоколад це завжди смачно!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

 

Нагору