Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

100 років виповнилося жительці Лісного Хлібичина

Ціпух Парасковія Андріївна 16 вересня відсвяткувала столітній ювілей. Вона родом з Лісного Хлібичина. За своє довге життя жінка пережила чимало подій: її чоловік був воїном УПА, а згодом пані Парасковія залишилась сама з двома дітьми.

Історію життя довгожительки з Коломийщини розповідає Інформатор, посилаючись на Старосту громади.

У свій день народження Парасковія Андріївна отримала чисельні привітання від своєї родини, близьких, сусідів, односельців, а також представників Отинійської селищної ради. У громаді вперше довелось вітати столітнього ювіляра.

За своє довге життя жінка пережила чимало випробувань – “життя прожити – не поле перейти”.

Батьки Парасковії Андріївни переїхали з Княждвора до Лісного Хлібичина. Тут придбали землі і осіли в урочищі “Городок”. Жінка вийшла заміж і народила двох синів. ЇЇ чоловік Іван Ціпух був вояком УПА, особисто знайомим з Степаном Бандерою. Після війни був змушений втік до Великої Британії і нагадав про себе в час відновлення української держави.

Після смерті чоловіка Парасковія Андріївна працювала в колгоспі. Змогла поставити на ноги дітей і побудувати власну добротну хату. Жінка дотримувалася посту і на подяку Богу поофірувала покласти на своєму обійсті кам’яний хрест, а пізніше біля хреста поставила ще й капличку на славу Божій Матері.

Бажаємо Парасковії Андріївні прожити ще не один рік у благополуччі та під мирним небом.

До теми: Легендарному сотенному Карпатського краю Мирославу Симчичу вручили ювілейну відзнаку

Христина Бойчук

Нагору