Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Косівщині згорів дім сім’ї військовослужбовця

Оселя, яку сім’я військового Дмитра Форгіля будувала власноруч, згоріла 26 серпня цього року. Зараз дружина захисника та його син мешкають у літній кухні і намагаються зібрати понад 4 млн грн на відновлення будинку.

Пише Інформатор з посиланням на Суспільне.

Людмила та Дмитро Форгіль почали будувати дім 15 років тому. Задум належав чоловікові, більше того – він зміг власноруч зробити все, окрім фундаменту та плитки. У 2018 році сім’я вперше оселилась у своєму домі, але тільки на літо. Потім зробили опалення і Новий рік 2022 року зустрічали у рідному гніздечку.

Дмитро Форгіль з 28 лютого захищає Україну в лавах ЗСУ. Людмила не знала, як сказати чоловікові, що дім згорів. Коли врешті наважилась – військовий був шокований.

Попередньо встановили, що причиною займання дому стало коротке замикання. На момент загорання Людмила була на роботі. Вдома був лише її син Святослав.

“Він був у кімнаті й почув, як вікно в коридорі тріснуло, і вже дим, вогонь – все пішло на хату. Син зорієнтувався, Богу дякувати. Він зрозумів, що є небезпека, вийшов у двір і передзвонив до мене”, – ділиться Людмила.

Жінка одразу викликала пожежників і на таксі приїхала додому.

“Дорогою бачу: дим такий страшний. Це — жахливо, дуже страшно. Доки приїхали — вже все палало, все горіло зверху. Неможливо було щось зробити. Дуже дякую сусідам, всім людям, які допомогли, повиносили речі, техніку”, – додає жінка.

І хоч зараз Людмила та Святослав живуть у літній кухні, а теплого одягу у них немає, адже майже все згоріло, жінка переживає за коханого та його побратимів.

Проте сім’я Форгіль звертається до всіх небайдужих з проханням допомогти відновити будинок. Для цього потрібно понад 4 млн грн, а таких грошей у них немає. Номер банківської картки для допомоги – 4149 4993 9963 9531.

До теми: Коломийський забудовник продовжує тиснути на вдову загиблого воїна, а міський голова ігнорує

Христина Бойчук

Нагору