Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Сопові провели гастротерапію

Печеніжинська громада за цей час провела чимало заходів: вони і окопні свічки виготовили, і вареники для військових приготували, і купу майстер-класів провели. А цієї суботи, 17 вересня, у Сопові відбулась гастротерапія.

Як пройшов захід? Розповідає Інформатор з посиланням на допис Відділу культури та туризму Печеніжинської ТГ.

“Кожна країна світу може похизуватися переліком оригінальних страв, які складають її національну кухню. Українська кухня надзвичайно багата, кожен її регіон готує унікальні страви по-своєму, по-особливому. А головний секрет – це любов до свого, до українського передана з покоління в покоління”, – пишуть організатори заходу.

Українські вареники в Сопові (та і не тільки) називають пирогами і подають з особливим соусом під назвою єшниця.

У тому, що з цією стравою пов’язано багато звичаїв, переконалися присутні гастротерапії, яка проходила в бібліотеці села Сопів.

Захід відвідали місцеві мешканці та внутрішньо переміщені особи, які спільно створили чудову страву при цьому обмінювалися своїми традиціями та способами приготування.

Пам’ятаємо про свою ідентичність, пишаємося бути українцями та об’єднані любов’ю до України.

Захід відбувся в рамках проекту “Творче відродження у звичаях: інтеграція та психологічна підтримка внутрішньо переміщених осіб у Печеніжинській громаді” в рамках реалізації проєкту #ZMINA_2_0 “Субгранти для культурних проєктів” фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації є виключною відповідальністю Відділу культури і туризму Печеніжинської селищної ради і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

До теми: У Печеніжині відбулась акція “Вареники перемоги”

Христина Бойчук

Нагору