Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Прут випустили понад 5 тисяч мальків лосося дунайського

Днями на Прикарпатті зарибнили річку Прут. Туди запустили 5 тисяч 300 мальків лосося дунайського, якого ще називають головатицею.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Івано-Франківський рибоохоронний патруль.

Варто зазначити, що зарибнення відбулося до того, як у Пруті піднявся рівень води. Молодь лосося запустили на ділянці ріки, що протікає через територію Делятинської селищної громади. Середня наважка зарибку становила 5,1 грам.

До теми: Повноводдя на Пруті 18 вересня | фотофакт

Тепер цьогорічний план по зарибненню річок Івано-Франківської області лососем дунайським виконано повністю. Вирощував рибу ДП «Рибоводний форелевий завод «Лопушно» за державні кошти.

Довідково. Лосось дунайський або головатиця (Hucho hucho) – вид ряду лосось родини лососевих. Найцінніша риба річок басейну Дунаю, які витікають з Карпат. Він зустрічається в річках Тересва, Теребля і Тиса на Закарпатті, а на Прикарпатті та Буковині – в басейнах р. Прут і р. Черемош. Це – одна з найбільших риб гірських річок, довжина якої досягає понад 180 см, а маса – 60 кг.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору