Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Через хуртовину в Карпатах рятували пару з Києва

19 вересня в горах вирувала справжня зима. Через складні погодні умови двоє туристів, які пішли в похід Чорногірським хребтом, звернулися по допомогу до рятувальників.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

22-річний киянин та його 20-річна дівчина рухалися від озера Бребенескул Закарпатської області в напрямку до гори Дземброня. Вони повідомили черговій Спеціальної пошуково-рятувальної частини АРЗ СП ГУ ДСНС в Івано-Франківській області, що не можуть самостійно продовжити рух та потребують допомоги рятувальників. Усе через те, що в горах був сильний вітер, обмежена видимість та низька температура.
Хлопець та дівчина вирушили від урочища Заросляк та йшли Чорногірським хребтом до села Дземброня, через г.Шпиці, озеро Несамовите, озеро Бербенескул, г. Гутин Томнатик, г. Менчул.

Щоб допомогти туристам, до них відправили пошуково-рятувальне відділення Явірник, що базується на горі Піп Іван. На допомогу залучали навіть Рахівських гірських рятувальників.
Рятувальники з Явірника знайшли постраждалих, обігріли та супроводили до озера Бребенескул Закарпатської області, де зустрілись з закарпатськими рятувальниками та разом на снігоболотоході “БОГУН” поїхали на зустріч автомобілю швидкої медичної допомоги.
В селі Богдан Закарпатської області медики зустріли туристів, але вони відмовилися від госпіталізації.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору