Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прачок із садочків Коломиї скоротили, а сервісний центр досі не діє

У деяких садочка міста брудну постільну білизну видали батькам на руки, щоб ті за вихідні випрали, попрасували, а у понеділок принесли назад.

Чому так – дізнавався Інформатор.

За задумом міського голови функцію прання мав би виконувати спеціально створений для таких потреб комунальний заклад “Сервісний центр”. У зв’язку з цим у дошкільних закладах міста ще 29 липня позвільняли з роботи машиністів з прання білизни. А разом з ними і сторожів, й електриків.

До теми: Мінус одна група: як ведеться садочку №20 на вул. Маковея

Проте далі діло не пішло.

За словами міського голови обладнання для сервісного центру ще не закупили, відтак функції прання покладені як додаткові на інших працівників, а в деяких випадках – на самих батьків.

У чому ж полягає економія, коли в садочках вже є пральні машинки? І взагалі, наскільки нормально позбавляти людей роботи під час війни.

“Ми планували відкрити сервісний центр. Для цього треба було закупити обладнання, але зараз такі платежі не проходять. Тепер ми почали працювати в іншому напрямку. В Коломиї відкрилася пральня. Ми розглядаємо варіант, щоб оголосити тендер, щоб ми цю послугу замовляти”, – каже міський голова Богдан Станіславський.

Відтак планують підрахувати, скільки це буде коштувати. Проте міський голова вже переконаний, що вигідніше буде замовити послуги прання.

Наразі ж місту явно економніше звільнити людей, щоб не платити їм зарплату, а брудну білизну віддати батьками на руки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

Нагору