Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї нагородять рідних нащадків УПА та ОУН

Завтра, 27  вересня о 15:00 в Музеї історії міста Коломиї відбудеться нагородження та вшанування Лицарів ОУН та УПА, які так і не змогли отримати нагороди.

Повідомляє Інформатор посилаючись на голову міста.

Українська Повстанська Армія  у свій час воювала на два фронти – проти Німеччини і згодом проти радянської влади.  Метою ОУН було встановлення незалежної соборної національної держави на всій українській етнічній території. Ці борці як і сучасні воїни до останнього боролися за волю і незалежність України, тому нагороди це найменше, що для них можна зробити. Навіть, якщо їх отримають родичі, бо більшість вже немає на цьому світі.

“Свого часу цими нагородами УПА за бойові звитяги відзначали старшин, підстаршин і стрільців повстанської армії. Також за особливий вклад у розбудову збройного підпілля ОУН та боротьбу за Українську Самостійну Соборну Державу їх давали цивільним – як членам підпілля, так і звичайним громадянам. Однак, зважаючи на тогочасні реалії боротьби, члени ОУН так і не отримали своїх відзнак.”, — пише мер Коломиї.

Читайте також: У с. Великий Ключів відбудеться фестиваль повстанської пісні

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Вікторія Ровенчук

 

Нагору