Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

5 жовтня: що відзначають в світі та Україні

На календарі уже 5 жовтня 2022 року. В Україні 224-й день війни з російським окупантом. До кінця року залишається всього 87 днів. І сьогодні маємо чималий список свят та подій.

Детальніше про сьогоднішню дату розповідає Інформатор.

День ангела відзначають власники таких імен: Олександр, Кузьма, Микола, Мартін, Макар, Веніамін, Парасковія та Петро.​

Всесвітній День вчителя. Професійне свято всіх працівників сфери освіти – був заснований в 1994 році. Сьогодні батькам і всім громадянам варто на хвилину замислитися про те, як змінив їхнє життя гарний учитель, пам’ять про якого вони зберегли. Що було б зараз з вами, якби цей учитель не зустрівся на вашому шляху, якщо б у нього не було стимулу і він припинив працювати вчителем?

Міжнародний день “В школу пішки або на велосипеді”. Дата на 2022 рік. Проводять з 1997 року в першу середу жовтня. Ці жовтневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Міжнародний день Джеймса Бонда. Джеймс Бонд – британський літературний і кіногерой. Його часто зображують як незрівнянного шпигуна, запеклого бабія та ікону мужності. Він також позначається як агент 007 (завжди вимовляється як “нуль-нуль-сім”) у Британській секретній розвідувальній службі, або MI6. Джеймс Бонд спочатку був романом. Найуспішніший фільм про Бонда – “Кульова блискавка”.

Міжнародний день боротьби з проституцією. Відзначається на знак протесту проти секс-бізнесу. Вперше відзначили у 2002 році. Цей день спрямований на підвищення поінформованості щодо згубних наслідків проституції. Спочатку він виник у США та Австралії, а потім у таких країнах, як Канада та Філіппіни.

День енергоефективності. Більш ефективне використання енергії — один із найшвидших і економічних способів заощадити гроші, скоротити викиди парникових газів, створити робочі місця та задовольнити зростаючий попит на енергію. 60 хвилин сонячної енергії могли б живити Землю протягом року. 10 пошукових запитів у Google можуть запалити 60-ватну лампочку.

День, щоб зробити що-небудь хороше. Погані новини добре продаються, тому засоби масової інформації мають тенденцію зосереджуватись на негативних речах. Неофіційне свято, яке відзначається 5 жовтня, — це можливість принести у світ трохи добра.
Здійсніть акт доброти. Навіть найменші речі можуть змусити когось почуватися набагато краще. Зробіть комусь надихаючий комплімент. Зателефонуйте другу або члену сім’ї. Підтримайте справу, близьку до вашого серця. Побалуйте себе.

День осінньої самотності. Погода зараз змінюється. Зазвичай цей час, щоб почати новий навчальний рік або нову роботу. Стає холодно… Листя змінюють колір, і швидко наближається осінь. Самотня і важка осінь? Занепокоєння з приводу зміни погоди … Не сумуйте! Відчуйте затишок цієї осені, і взимку. Проведіть час на природі і не пропустіть чудове оранжево-жовте перетворення. Вам сподобаються яскраві кольори осені, а самотність … озирніться – ми з вами – і ви вже не самотні!

Віряни вшановують пам’ять старозавітного пророка Іони. Він жив у 8 столітті до Різдва Христового. До складу біблії входить “Книга пророка Іони”, в якій містяться пророцтва про страждання Спасителя, про долю ізраїльського народу, запустіння Єрусалиму і кінець світу.

Прикмети:

Якщо з берези ще не все листя опало, то сніг випаде пізно.
Якщо на сосні шишок мало, то зима буде теплою.
Черемуха і клен оголилися – зима не за горами.
Рябчик в ялинник прилетів – починається листопад.
Якщо багато павутиння літає, осінь буде теплою, а холоди настануть не скоро.

Нагору