Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Тепер керівники повідомлятимуть своїх працівників про виклик до військкомату

Керівники підприємств, установ та організацій сповіщатимуть військовозобов’язаних працівників про необхідність явитися у районному центрі комплектування. 

Довідався Інформатор з наради у голови Коломийської райдержадміністрації.

Начальник Коломийського районного центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Шаховець розповів, що працівників відправлятимуть у військкомат, аби уточнити військово-облікові дані та пройти медичну комісію.

Після отримання відповідного розпорядження керівники підприємств зобов’язані видати наказ про оповіщення військовозобов’язаних та забезпечити їх прибуття за викликом до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у визначені строки та надіслати туди копію цього наказу протягом трьох днів. Також вони мають проконтролювати результати оповіщення та прибуття призовників та військовозобов’язаних до центру комплектування. Крім цього, письмово повідомити про осіб, які не виконали наказ керівника державного органу, підприємства, установи, організації та не прибули до призовної дільниці.

Розпорядження почнуть видавати вже цього тижня. Якщо хоча б один пункт з розпорядження буде неправильно виконаний, то на керівника складатимуть адмінпротокол.

“Я розумію, що це важка робота, але якщо в даний час ми не будемо її виконувати, то ви самі розумієте до чого це може призвести під час війни в країні,” – наголосив Володимир Шаховець.

Начальник Коломийської військової адміністрації додав, що виконання розпорядження не означає призов усіх працівників до лав ЗСУ. Адже є чітко встановлений відсоток робітників, яких можуть призвати з того чи іншого підприємства, установи та організації. Проте військкомати в першу чергу працюватимуть в напрямках тих спеціальностями, котрі є зараз найбільш необхідні в армії.

Читайте також: Президент підписав указ про скасування осіннього призову та відтермінував демобілізацію

Ольга Пукавчук

Нагору