Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Тунець із небезпечним вмістом завезли на Прикарпаття

В експортному тунці виявили гістамін. Таке повідомлення до Головного управління Держпродспоживслужби в нашій області надійшло від системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF.

Передає Інформатор.

Отруїтися гістаміном можна, якщо їсти рибу, котра жила у водоймах із занадто високою температурою. Ця риба ще під час життя може накопичувати високий рівень гістамінів. Споживаючи такі морські делікатеси, можна отримати захворювання, яке лікарі називають “отруєння рибним скомбротоксином” або SFP.

Експортер тунця з Іспанії до України: Frime S.A.U., Spain. Імпортер: ТОВ «ОДІСЕЙ ЛЮКС», вул. Київська 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132.

Підприємцям, які використовують у виробництві, або продають цей тунець, слід вилучити його протягом двох днів та письмово інформувати про виявлену продукцію Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

А прикарпатців, котрі знайшли на прилавках такий продукт, просять повідомляти за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертатися до територіальних управлінь.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору