Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У ратуші пояснили, чому харчуванням дітей в закладах освіти займаються приватні підприємці

Нещодавно міський голова Коломиї Богдан Станіславський розповів, що у 4-ох опорних закладах освіти їдальні віддали в оренду підприємцям. Тепер харчуватимуть дітей приватники. Але у депутатів було чимало запитань стосовно такого рішення.

Подробиці знає Інформатор.

Усі опорні заклади перейшли на приватні їдальні, окрім ліцею №9, – стверджує міський голова. Уже і в деяких садочках приватний підприємець забезпечує харчування, а місто та батьки компенсують вартість.

До теми: Чи вподобали коломийські діти харчування за Клопотенком?

Інші дошкільні заклади помалу також переходитимуть на харчування від підприємців, але у садочках триразове харчування, тому не так просто все організувати.

Депутати поцікавилися, в чому ж економія.

В управлінні освіти впевнені, що харчування через приватників дозволить заощадити кошти на закупівлі продуктів для приготування їжі. Бо приватники можуть закуповувати дешевше. До прикладу зараз управління закуповує картоплю по 17 грн.

Такі відповіді породжують ще більше питань: чому тенедери для комунальних установ не дозволяють закуповувати продовольство за ринковою ціною, чому приватнику, який сплачує за оренду приміщення, комунальні послуги і зарплати найманим працівникам  надавати послуги з харчування дітей вигідно, а шкільним їдальням та садковим кухням – ні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Наталка Сандецька

Нагору