Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

З міського бюджету Коломиї виділили 50 млн грн на потреби військових

Міська рада надає кошти потреби ЗСУ і разом з тим вивчає можливості придбання житла для сімей військовослужбовців. Для цих потреб місто виділило 50 млн. Проте за це питання депутати проголосували не одразу.

Інформатор знає деталі.

Депутати проголосували за виділення коштів для потреб військових.

50 млн. грн. – щедра сума для бюджету нашої громади. І більшість коломиян із вдячності до наших захисників підтримують таке рішення, не шкодуючи коштів місцевих платників податків. Проте після першого голосування рішення прийняте не було.

До теми: Які пільги мають право отримати учасники бойових дій Коломийської громади

Міський голова запропонував повернутися до питання виділення коштів військовим, адже це справа честі. Тільки з другої спроби вдалось набрати необхідну кількість голосів.

Щодо купівлі житла військовим наразі є певні неузгодження. В часі війни міська рада не можу закуповувати квартири для військовослужбовців чи інших громадян України. Наразі немає чіткої позиції міської ради, чи вони самі закуплять це житло і дадуть сім’ям військових під ключ, а чи виділять кошти, щоб наші захисники могли самі купити собі житло.

До слова, за нашими підрахунками, така сума дає змогу придбати житло для 47-53 сімей військових нашої громади.

Інформатор дізнаватиметься розвиток цього питання. Слідкуйте за нашими новинами.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору