Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Будував дороги, а тепер лупить окупантів: Том з Косівщини розповів про війну зблизька

У нього вдома молода дружина і донечка-немовля. Є за що боротися, є кого захищати. А до війни він зводив мости й будував дороги. Зараз чоловік боронить країну у складі 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша.

Історію бійця-росомахи Тома з Косівщині розповість Інформатор.

Він жив звичним мирним життям і крутився, як міг, аби тільки бути поряд з коханою і щойно народженою донечкою. Війна змінила не тільки плани, але й стиль життя. Тепер спати у бліндажі під час артобстрілів  для косівчанина з позивним Том – то норма.

“До війни я був дорожником, будував українські дороги та мости. Тому зараз особливо боляче бачити, як ра*исти їх знищують”, – зітхає воїн-росомаха з позивним Том.

До теми: Від бізнес-леді до військової: відверте інтерв’ю з Богданою Трачук, яка служить в ЗСУ

Він залишив удома на Косівщині дружину з двомісячною донечкою, щоб стати на захист Батьківщини.

“З тих пір тримаєм оборону і лупим м@скалів”, – каже захисник.

Том пригадує випадок, коли прийшов з позицій у бліндаж, щоб відпочити. Тільки приляг, як відчув приліт з ворожого танка.

“Осколок розміром у пів долоні пролетів повз мою голову і вдарився об стінку бліндажа. Бог тоді мене уберіг”, – каже росомаха і додає, що з часом до всього звикаєш, навіть до постійних обстрілів.

На думку Тома, росія зробила фатальну помилку, почавши повномасштабне вторгнення на нашу землю:

“Вони це зрозуміють, коли зазнають повного краху, але тисячі загиблих людей це вже не поверне”.

Після перемоги наш герой хоче пройтися з побратимами парадом по Хрещатику. А потім візьметься за відбудову знищеної інфраструктури.

Він упевнений, що росіяни не тільки мають відшкодувати усі завдані Україні збитки, а й працювати різноробочими на будівництві. Це буде початком спокутування їхньої вини.

Нагору