Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті засудили агентку, яка передавала окупантам інформацію про ЗСУ

Мешканка Донеччини передавала ворогу дані про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України. Днями її судили в Івано-Франківську.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на прокуратуру області.

У суді довели, що засуджена у червні цього року за власним бажанням поширювала для бойовиків незаконного збройного формування так званої “днр” інформацію про українських військових у Донецькій області. Через мобільний додаток та “Google Maps” інформаторка зливала ворогу місця розташування військовослужбовців та складу боєприпасів. Також повідомляла, куди переміщується військова техніка та транспорт ЗСУ, а ще вона пропонувала інформувати про результати обстрілів за наданими нею координатами.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Івано-Франківської обласної прокуратури мешканку Донеччини визнано винною у несанкціонованому поширенні та наданні незаконним збройним формуванням інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Російська інформаторка проведе за гратами 9 років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору