Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

17 жовтня: цей день в календарі

Цього понеділка, 17 жовтня, відзначають чимало важливим свят. Крім цього, є ще й незвичні та кумедні. А іменини сьогодні святкує Володимир, Павло, Степан, Вероніка.

Про сьогоднішню дату розповість Інформатор.

17 жовтня – день пам’яті священномученика Ієрофея Афінського. Він був християнським священником I століття та учеником апостола Павла. Жив в Древній Греції. Згідно з переказами, він приймав участь у похованні Богородиці. Ієрофей стояв серед апостолів та втішав їх своїми гімнами.

Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів. Це день, коли світ може активно привернути увагу до тягот і лих осіб, що живуть у злиднях, коли вони можуть привселюдно заявити про свої проблеми, і коли можна визнати, що незаможним належить головна роль у справі боротьби з убогістю. З самого початку проведення Дня його найважливішою складовою частиною була участь в ньому самих представників бідних верств населення. Проведення Дня 17 жовтня свідчить також про прагнення людей, що живуть у злиднях, використовувати свій досвід і знання з метою сприяння викорінення бідності.

Всесвітній день донорства та трансплантації органів. Одна людина може врятувати вісім життів і поліпшити 75 інших завдяки донорству органів, очей і тканин. Нині майже 114 000 американців очікують на пересадку органів, майже 22 000 живуть у Каліфорнії. Пересадка органів є для них єдиною медичною можливістю, що залишилася.

Всесвітній день травм. Щорічні заходи розпочалися з 2011 року в Нью-Делі. За даними Всесвітньої Організації Охорони здоров’я, травми є однією з основних причин смерті та інвалідності в усьому світі. Ці жовтневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

День очищення віртуального робочого столу на комп’ютері. Поверніть відчуття новизни в цей День. Він присвячений резервному копіюванню файлів, реорганізації папок і видаленню вмісту, який вам, можливо, більше не потрібен. Можливо, це дає відчуття комфорту – знати, що все, що вам потрібно, знаходиться прямо тут і може бути швидко оцінено. Але очищення віртуального робочого столу на вашому комп’ютері може допомогти привести і ваші думки до ладу.

День електронних таблиць. Відзначають з 2010 року. Це дата, коли була випущена перша програма електронних таблиць VisiCalc для персональних комп’ютерів – 17 жовтень 1979 роки.

День яскравого одягу. Це незвичайне свято. У 1970-х роках у телевізійній комедії “Три компанії” Ларрі Даллас, якого грав Річард Клайн, закликав провести День яскравого одягу. Вважається, що саме з цього дня і почалося свято, і відтоді люди виділяються з натовпу своїм стилем одягу. Цей веселий день закликає всіх вдягнути весь яскравий, божевільний і вульгарний одяг, який ви не вдягнете у звичайний день.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору