Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

19 жовтня: що святкуємо та кого вітати

У середу, 19 жовтня, в Україні вже 240-ий день триває війна. До Нового року залишилось 73 дні. Цього дня є кого привітати та над чим подумати. Іменини відзначає Макар, Фома, Вероніка.

Фактами про сьогоднішню дату ділиться Інформатор.

Всесвітній день балету. Свято виникло услід за Royal Ballet Live – дев’ятигодинної трансляції в прямому ефірі, яка відбулася в березні 2012 року і залучила близько 200 000 переглядів прямої трансляції, а також 2,5 мільйона переглядів на YouTube. З 2014 року це щорічне святкування проводиться в перший тиждень жовтня. Дата варіюється.

День “Оцініть своє життя”. Він створений для того, щоб спонукати людей перевірити, що відбувається в їхньому житті, щоб змінити його не краще. Під час оцінювання можна побачити, що вам не подобається те, де ви перебуваєте, виявити потребу рухатися до змін.

Всесвітній день дитячої кістки і суглобів. Будь-яке порушення опорно-рухового апарату – це захворювання, які вражають суглоби, кістки, м’язи та зв’язки. На жаль, такі хвороби серед дітей та підлітків стають все поширенішими. Всі вони впливають на рухливість. А тому важливою метою цього дня є показати, як ожиріння впливає на роботу кісток та суглобів, розповісти про основні симптоми хвороб та їхнє лікування.

Міжнародний день джину з тоніком. Джин з тоніком – найпопулярніший коктейль у світі. Його почали святкувати порівняно недавно – 2010 року. Це один з найпростіших у приготуванні напоїв. Цікаво, що ідея змішувати гіркий тонік з ароматним джином прийшла в голову британцям у XVIII столітті, коли вони воювали на території Індії. В ті часи солдати лікували гірким напоєм малярію. Щоб його було приємніше пити, почали змішувати тонік з джином. Тоді він коштував копійки і вважався напоєм бідняків.

Прикмети:

  • безвітряна погода – скоро буде холодно;
  • ворони збираються в зграї – чекайте на негоду;
  • випав сухий сніг – наступного літа буде гарний врожай;
  • дим стоїть стовпом до сонячної погоди, а якщо стелиться – чекайте на дощ;
  • ранок похмурий і туманний – день буде погожим;
  • земля вкрилася снігом, в другій половині листопада вже почнеться зима.

Нагору