Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відновлення Бурштинської ТЕС займе щонайменше пів року

Через ракетні обстріли 10 та 19 жовтня Бурштинська ТЕС зазнала значних руйнувань. Зараз на підприємстві ведуть відновлювальні роботи. Проте повністю відновити ТЕС зможуть як мінімум через пів року, а то й більше.

Довідався Інформатор зі слів Голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук.

На засіданні Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду під час воєнного стану розглянули чимало питань, серед яких:

  • початок опалювального сезону в країні,
  • відновлення зруйнованих об’єктів критичної інфраструктури,
  • облаштування пунктів обігріву
  • заходи із забезпечення укриттів для об’єктів критичної інфраструктури.

Під час засідання очільниця області повідомила, що наразі складено перелік пошкодженого майна та обладнання на Бурштинській ТЕС. Також підрахували збитки та знайшли необхідне обладнання.

“На жаль, повне відновлення Бурштинської ТЕС – це дуже складний процес, який займе від пів року до року. Усі споживачі на сьогодні забезпечені електроенергією,” – пише голова ОДА.

Вона зазначила, що через підвищення температури повітря наступного тижня, важливо відкласти початок опалювального сезону для якомога більшого збереження електроенергії та природного газу.

Прикарпатців просять від 7:00 до 23:00 економно споживати електроенергію, щоб протягом найближчих днів не було вимушеного вимкнення світла.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Ольга Пукавчук

Нагору