Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи буде ця зима холодною? Прогноз синоптиків

Цьогоріч українці як ніколи переймаються погодними умовами під час найхолоднішої пори року. Синоптики вже дали прогноз на зиму 2022-2023 рр.

Якою може бути погода – ділиться Інформатор, посилаючись на Український гідрометеорологічний центр.

Метеорологи прогнозують, що середня температура зимового періоду (грудень-лютий) очікується на 1-2° вищою за норму, розрахованою за період 1991-2020рр.
Також цьогоріч в Україні навряд варто очікувати тривалі періоди дуже холодної погоди з мінімальною температурою -25°… -30°. Водночас здебільшого можливі короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб, коли мінімальна температура вночі становитиме -15°… -20°, а на північному сході країни до -26°.
Синоптики стверджують, що перенесення початку опалювального періоду на пізніші строки та його закінчення на більш ранні строки є обґрунтованим та підтверджується метеорологічними розрахунками.

У більшості областей України вже понад 100 років ведуться метеорологічні спостереження, на основі яких створюють відповідні бази даних. Тому українські метеорологи можуть аналізувати цю інформацію та визначати тренди температурного режиму в нашій країні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору