Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Наче в гостях у бабусі: давній і простий рецепт капустяного пирога без дріжджів

Осінь чудово пасує для сімейних посиденьок. То чому б не присмачити ці зустрічі таким знайомим і апетитним шматочком капустяного пирога. Саме того, який так полюбляють випікати наші бабусі. Для приготування вам знадобиться всього 20 хвилин і прості продукти. 

Нумо разом з Інформатором заглядати в холодильники, чи все у вас є для заливного капустяника.

Інгредієнти для начинки:

  • Капуста – 350 г
  • Цибуля – 120 г
  • Солодкий перець – 120 г
  • Морква – 120 г
  • Карі – 1/2 ч. л.
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Зелень петрушки
  • Соняшникова рафінована олія – для смаження

Для тіста:

  • Сметана – 150 г
  • Яйця (крупні) – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л. з вершком
  • Борошно – 6-7 ст. л.

Готуємо начинку

  1. Капусту нарізати соломкою. Цибулю порізати кубиком.
  2. Солодкий перець очистити від насіння і нарізати соломкою.
  3. Моркву натерти на крупній терці. Зелень петрушки подрібнити ножем.
  4. На розігріту сковорідку налити рослинну олію (в мене соняшникова рафінована).
  5. Викласти цибулю, помішуючи, смажити на середньому вогні до прозорого стану 2-3 хв.
  6. Викласти моркву, помішуючи, смажити 2-3 хв. Викласти перець, помішуючи, смажити ще 2-3 хв. Додати капусту.
  7. Помішуючи, тушкувати 7-8 хв. Посолити, поперчити за смаком, додати карі.
  8. Перемішати, тушкувати ще 2-3 хв. Додати петрушку, перемішати і відставити з вогню. Начинка готова.

Готуємо тісто

  1. До сметани збити яйця, додати сіль і цукор. Перемішати вінчиком.
  2. Додати борошно (3 ст. л.) і розпушувач для тіста, перемішати. Додати ще 3-4 ст. л. борошна. Перемішати.
  3. Форму ( 27х16 см) злегка змастити рослинною олією. На дно форми рівномірно викласти тісто (4 ст. л.).
  4. Рівномірно викласти капустяну начинку. На начинку рівномірно викласти тісто, що залишилось.
  5. Зверху можна посипати кунжутом.

Пиріг випікати приблизно 30 хв. в заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці. До зустрічі в нових відео! На все добре та будьте здорові.

До теми: Квашена капуста | підбірка рецептів для господинь

Нагору