Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ще одна фантастична локація для осіннього відпочинку | мальовничий Космач

Погодьтесь, Прикарпаття – фантастично мальовничий край, де кожний сантиметр має свою історію. А восени з’являється родзинки – різні відтінки жовтогарячих кольорів, які надають Франківщині особливих чарів. А тому, якщо ви не бували у лісах Космача, ми демонструємо локації, повз які неможливо пройти.

Беріть теплого чаю та насолоджуйтесь фоторепортажем Інформатора.

Космач – це село, де можна відчути єднання з природою, а коли добратися до вершини – побачити такі краєвиди, що навіть крепатура, яка, ймовірно, наступного дня дасть про себе знати, не має жодної ваги.

Відстань від Коломиї до Космача – трохи більше 34 км. Автівкою туди добиратися 42-43 хвилини. Одразу хочемо попередити, що до Мишина дорожнє покриття не у найкращому стані, але далі асфальт рівний-рівний, нещодавно зроблений.

Навіть якщо далі ви не знаєте дороги, місцеві мешканці радо підкажуть вам, як дійти до гір. Ба більше, можуть запросити до себе в гості, аби розповісти кілька цікавих історій. Така тут гостинність. Змушує повертатися знову й знову.

Аби добратися до місцини, про яку ми далі розповімо потрібно доїхати до оглядового майданчика у с. Космач. Недалеко від нього є лісова вуличка, гуляти якою – суцільне задоволення.

Перша локація цього туристичного маршруту – Михайлове крісло (з бесіди між старими гуцулами). З цим кріслом пов’язана стара легенда ще з часів опришків. В деталях її описали на табло неподалік кам’яного трону, тому не будемо спойлерити.

Пройшовши трохи далі, можна побачити гору Гаршицю. Її висота – 857 м над рівнем моря. На вершині гори є залишки древнього святилища – Каменя Довбуша.

Ще вище розташований оглядовий майданчик, на якому є величезна гойдалка. Також є капличка, куди люди часто ходять помолитися. Більше того, присутня локація для того, щоб поїсти. Тому сміливо можна брати чай у термосі та смачні бутерброди. По-перше, прогулянка потребує великих затрат енергії, а по-друге, гріх втратити можливість поїсти з таким краєвидом. Це запам’ятається на все життя.

Бажаємо вам гарної прогулянки затишним Космачем та багато емоцій від підкорення такої вершини.

Іншу локацію, розташовану неподалік Коломиї шукайте тут: Осінній відпочинок: чарівна локація на Коломийщині

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Христина Бойчук

Нагору