Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У пологовому будинку вимкнули опалення

Коломийські породіллі скаржаться: у палатах холодно. У середу згідно рішення виконавчого комітету запустили котельню пологового будинку, яка окрім цієї будівлі обігріває ще й “Народний дім” та міську жіночу консультацію. Проте вже через два дні тепло вимкнули. 

Інформатор розбирався в ситуації.

Вказівка про припинення опалення в пологовому та жіночій консультації надійшла зверху – від міської ради. Головний лікар Богдан Ленчовський каже, що на вулиці потепліло, а тому вирішили економити.

Тим часом у пологовому залі дотримуються температурного режиму +25°. Їх обігрівають за допомогою електроприладів UFO попри заклики відмовитись від енергозатратних приладів у цей складний час.

До теми: Як економлять електроенергію у коломийській ратуші

У палатах мало би бути щонайменше +18°. Проте насправді температура значно нижча. Молоді матусі беруть дітей до себе в ліжко і щільно кутають.

Нам подзвонила породілля.

“Мені холодно годувати дитину, а крім того я всю ніч зриваюсь перевірити, чи дитина не змерзла”, – каже дівчина.

Але керівництво пологового і жіночої консультації почувається безсило. Адже такі питання вирішуються в ратуші. Тим часом в чиновницьких кабінетах температура сягає від +24° до +28°.

Чи нормальною є ситуація, коли жінки з ослабленим імунітетом після пологів разом із немовлятами знаходяться в холодних палатах.

Богдан Ленчовський каже, що вихід є: за потреби жінкам можуть видати електрообігрівач, а дитину покласти на ліжечко з підігрівом.

Якщо ви стали свідком порушення температурного режиму у садочках, школах чи медичних закладах – дзвоніть нам на номер +380 96 545 8237.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору