Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що цікавого святкуємо 26 жовтня?

26 жовтня 2022 року маємо в середу. Це вже 245-й день війни рф проти України. А до Нового року залишилось всього 66 днів. Сьогодні відзначають небагато свят. Іменини святкують: Трохим, Веніамин, Микита, Інокентій, Карп.

Який сьогодні день – розповість Інформатор.

26 жовтня в церковному календарі – день пам’яті преподобного Веніаміна. Він був православним святим. До постригу був багатим купцем, однак як тільки почув слова Євангелія про те, що багатому важко ввійти в Царство Небесне, роздав нужденним все своє майно і прийняв в Печерському монастирі постриг.

Свято приємних несподіванок. Цього дня в різних країнах світу відзначають Pleasant Surprise Day. Свято має неофіційний характер, не є державним, національним або міжнародним. Також достеменно невідома історія виникнення події. Вважається, що свято запропонував хтось із користувачів онлайн-простору, але автор побажав залишитися невідомим.

День гарбуза. Щорічно 26 жовтня у США відзначається День гарбуза (Pumpkin Day). Але свято з кожним роком поширюється світом, бо прихильників цього смачного помаранчевого плоду багато і в інших країнах.

День інтерсекс-людей (Intersex Awareness Day). Свято було створене 2003 року, щоб привернути увагу людства до проблем порушення прав інтерсекс-людей. Дату обрали не випадково. Саме цього дня 1996 року в Бостоні (США) пройшла публічна демонстрація інтерсекс-людей. Інтерсексуальність – групи станів, коли роздільностатевий організм має статеві ознаки, які важко визначити як жіночі чи чоловічі.

Прикмети:

з самого ранку співають півні – буде потепління;
на сході сонця хмари – чекайте на зміну погоди;
хмари мають червонуватий колір – скоро піде дощ;
хмари пливуть з південної сторони – погіршиться погода.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Ольга Пукавчук

Нагору