Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У закладах освіти Коломиї укриття в час тривоги відчинятимуть відповідальні особи

Некоректна ситуація у Коломиї сталась через звільнення сторожі у закладах освіти. Від вересня у будівлях поставили електронну систему охорони, а тому в позаробочий час і на вихідних укриття в цих закладах були зачинені.

Як врешті в ратуші знайшли вихід із ситуації – знає Інформатор.

Мешканець вулиці Привокзальної був спантеличений, коли прийшов сховатися в укриття школи у мікрорайоні й виявив там зачинені двері. Схожі ситуації були й у інших частинах міста, де не вдалося на добровільних домовитися засадах із працівниками, щоб вони відчиняли укриття під час повітряної тривоги.

До теми: Не нічийне, але занедбане: як виглядають майже 2000 м² укриттів на вул. Січових Стрільців у Коломиї

Цю проблему вдалося частково вирішити на нараді в ратуші аж 26 жовтня. За кожним із таких закладів закріпили відповідальних осіб, які проживають поблизу і можуть в час тривоги швидко дістатися до укриття, щоб запустити у прихисток людей.

Чому частково. Бо така система все одно затримує відкриття сховища на 5-10 хвилин. Головне, щоб коломияни і справді не нехтували безпекою і переходили в укриття, коли лунає сирена.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору