Інформатор Коломия

На будівлі ліцею №9 у Коломиї відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику Владиславу Огільчину

Він любив історію й навіть знайшов цінний артефакт в археологічній експедиції. 2 роки боронив Україну в зоні проведення АТО. А з початком повномасштабного втручання російської наволочі поспішив із заробітків додому і вже 27 лютого 2022 року пішов захищати Україну. За кілька днів Владиславу Огільничу мало б виповнитися 33, але його життя обірвала війна. На рідній школі в пам’ять про героя встановили меморіальну дошку.

На відкриття прийшов й Інформатор.

Сумна мати Владислава, його родичі, однокласники, побратими, вчителі зібралися 27 жовтня, як тільки минула повітряна тривога.

Ліцеїсти читали вірші, його племінники теж декламували воєнну поезію в пам’ять про дядька Влада. Класна керівниця згадувала про добру вдачу Владислава, як він намагався бути справедливим і шанував старших. Вчителі розповіли, як хлопець від малого мріяв про військову справу, а тому вже після 7 класу пішов у військове училище.

До теми: У вдови загиблого захисника відібрали землю в центрі Коломиї

З 2015 року Владислав брав участь в АТО. Потім подався за кордон на заробітки. А з початком повномасштабної війни вирушив на оборону вдруге у складі славної коломийської 10 ОГШБ.

Чоловік загинув при виконанні 15 липня 2022 року в танковому бою під Сіверським, Донецької області.

Меморіальну дошку встановили на розі ліцею №9. Поряд з іншими загиблими дошками випускників цієї школи – бортпровідника Олександра Козолія, який загинув 2016 року при виконанні в зоні АТО, та Олега Авер’янова, який поліг в Афганістані 1988 року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

 

Нагору