Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатський обласний центр крові отримав машину за 6 млн грн

Першу і єдину в Україні машину, в якій всередині можна робити забір крові тепер має Івано-Франківщина. У ній розміщено високоякісне обладнання вартістю приблизно 130 тис. дол. А найголовніше те, що кров при потребі можна взяти навіть у польових умовах.

Ділиться Інформатор, посилаючись на голову ОДА.

Роботу над цим проєктом розпочали ще в березні. Адже, в час повномасштабної війни в Україні перш за все п особливий акцент на медичну сферу нашої області. Бо та кількість людей, яка переїхала на Прикарпаття, потребує медичного догляду та обслуговування.

“Я видала розпорядження про порядок забору крові в населених пунктах нашої області, який вже успішно працює. Але тепер медичному персоналу обласного центру служби крові буде значно легше та комфортніше робити забір крові, а також доставляти кров у ті області, які першочергово приймають поранених бійців”, – додає голова ОДА.

Прикарпаття отримало цю машину завдяки співпраці із Ротарі клубами м. Львова “Львів-Ратуша”, м. Кракова “Вавель”, м. Плімут, США, а також американській ГО “Common man 4 Ukraine”.

Разом працюємо задля нашої Перемоги!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Вікторія Ровенчук

Нагору