Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У міському парку Коломиї спиляли 4 дерева

26 жовтня комунальники у міському парку взялися за бензопили. На запитання коломиян відповіли, що це просто чистка, щоб у вітрюгани сухе гілля не падало на переходи. Проте вже наступного дня у парку виявили свіжі пеньки. Найгірше, що половина з них – абсолютно здорові, це видно неозброєним оком.

Повідомляє Інформатор.

Коломийський міський парк імені Трильовського осиротів на 4 дерева: 2 ясена, 1 акація і 1 береза були зрізані комунальниками вранці 27 жовтня.

На всі зрізки є ордери, переконують підрядники, але актів обстеження не показали.

Один з ясенів – взагалі без ознак пошкодження: сильний, міцний велетенський стовбур. Дерево давало тінь на три лавочки вздовж пішохідної доріжки парку. Добре помітні пустоти тільки у акації. Інші два дерева мали б перед зрізкою дослідити екологи. Нагадаємо, що у Коломиї такі фахівці не працюють в структурних підрозділах міської ради.

До теми: Гра в демократію або ”йой най буде”. Як приймаються рішення про зрізку дерев в Коломиї

Напередодні Нового року місто збідніло на блакитну хвою, що росла на площі Відродження під самісінькою ратушею. Згодом зникли дерева на проспекті Грушевського біля Михайлівського собору. А потім на десятках стовбурів бульвару Лесі Українки з’явилися банери, що ці дерева аварійні й несуть загрозу.

Усіх їх планували зрубати, але активісти не дали. Справа обійшлася однією спиляною липою. Проте влітку тут таки зрубали ще й акацію біля православного собору.

Невже після голого центру міста коломияни ризикують у спеку не знайти собі прихистку від сонця навіть у парку?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

 

Нагору