Інформатор Коломия

ГРОШІ

Розмова без краваток: напряму про те, що станеться з берегами міського озера в Коломиї

В Коломиї триває дискусія щодо берегів міського озера (чи то пак уже ставка). Активісти остерігаються, щоб рішення, яке намагаються протягнути у ратуші, не перетворило сквери біля озера на щільну забудову. Серед усіх закладів, розташованих довкола озера, найбільше відвідувачів можна побачити саме у барі “Кружало”. А оскільки власник закладу ще й однопартієць міського голови, то на адресу бізнесмена посипалось чимало звинувачень.

З цього приводу Інформатор розпитав у Романа Крутка, як зміняться береги міського озера в разі прийняття цього рішення.

Чому підприємець спершу не узаконив будову, а потім взявся до зведення закладу?

Чи правда, що “Кружало” претендує окупувати острівець на озері, як то стверджують деякі наближені до ратуші особи. Словом поговорили без папірців: напряму і максимально просто.

Нагадаємо, що на жовтневій сесії у Коломиї розглядали питання встановлення природоохоронної зони “міського ставка”. На сесії 6 жовтня це питання підтримало тільки 13 депутатів із 22 присутніх. Проте в ратуші до нього планують повернутися.

Роман Крутко запевняє, що рішення не передбачає додаткові будівлі на озера, а узаконює прибережну зону в тому вигляді, в якому воно зараз є. Також підприємець пояснив, що йдеться не про зміну охоронної зони водойми, а про встановлення її, адже до цього часу Коломия не мала чітких обрисів міського озера.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Розмову вела Наталка Сандецька

Нагору