Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломияни надсилають листи на захист міського озера

Коломияни довго не терплять: щойно почули про незрозумілий проект рішення щодо природоохоронної межі міського озера – одразу ж висловилися з цього приводу.

Інформатор публікує листи читачів з надією, що влада діятиме в інтересах громади.

Про що мова

6 жовтня на сесії Коломийської міської ради депутати серед земельних питань розглядали встановлення прибережних зон озера, яке у рішенні чомусь назване ставком та ще й по вул. Чехова, тоді як у Коломиї такої вулиці вже не існує, адже ще у вересні її перейменували на вул. С. Тарабалки.

Клопотання щодо затвердження проекту благоустрою і встановлення меж прибережної захисної смуги цього “ставка” подало ТОВ “ПРО ЗЕМ”, яке зареєстроване у Івано-Франківську і займається діяльністю у сфері права, нерухомістю та наданням інших комерційних послуг.

Деталі: Озеро чи став: на сесії розглядали питання прибережних зон “ставка на вулиці Чехова”

13 коломийських міських депутатів підтримали рішення про так звану прибережну зону “ставка на вулиці Чехова”, але рішення не прийняли. Тим часом коломиян обурило те, що міське озеро назвали ставком.

Пояснення, що ж планується на міському озері

Досі влада міста ситуацію не пояснила. Рішення не прийняли й більше на голосування сесії у жовтні не ставили. Але Інформатор зустрівся і поспілкувався з тим, кому найчастіше висувають претензії щодо рішення по прибережній зоні озера – власником бару “Кружало” Романом Крутком. Він відповів на гострі питання журналістів й нарешті коломияни почули, що ж саме передбачається змінити цим рішенням.

Думки коломиян

Доброго дня прочитала статтю про міське озеро, яке хочуть перетворити на ставок. Це озеро одна з основних прикрас всього і міста і також всієї громади. І влада не має ніякого морального права заселяти територію озера цими новобудовами і будками. З повагою жителька Коломиї.

Mariya Paliychuk 

Доброго дня!
Готова підтримати реєстрацію Міського озера виключно як озера. Реєстрування в статусі ставка виглядає черговою лазівкою і не врятує від забудов аж ніяк, а ймовірно, приведе якраз до полегшення процедур. Прошу звернути на це увагу.

Анастасія Чебан

Мені,як мешканці,яка народилася в Коломиї абсолютно не байдуже ставленя до цієї проблеми.Ми не повинні дозволити  депутатам і  Голові міста зробити те,що вони задумали.,їм би тільки гроші робити з усього.Іде війна,а у них в голові одне:набити кишені любою спробою.Надвюся,що мешканцям не бацдуже ця проблема,ми повинні боротися.З повагою до Вас,Ініоформатор.

LYUDMYLA PETRUK

Доброго дня. Звичайно треба відстояти і захистити наше міське озеро і не дозволити забудову зони відпочинку. Теперішні “господарі” в ратуші вже нагаздували в центрі міста: позрізали ялинки і райські яблуні. Вони зробили це вночі, як злодії. Проте висадили декілька стебилин  нових дерев, які, може, виростуть років через сто.

Оксана

Цілком підтримую громаду із проханням зареєструвати водойму у природно-заповідного фонді Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів України.

Лілія Лейб’юк

Мені гірко, що такі цінні локації Коломиї розбазарюють наліво і направо. Так можуть діяти тільки непатріоти Коломиї. Закликаю коломиян не мовчати і захистити міське озеро. Ми мусимо зберегти його для наших дітей. Звертаюсь до влади міста спам’ятатися. Зараз не той час, коли можна ось так гратися з вогнем.

Лілія Стасюк

Гнати цього обертинського вуйка до Обертина пішком по бездоріжжі, і то нагайкою, нехай в себе там ставки шукає, а озеро в Коломиї було і буде ,жаль що така велика кількість обрали такого тупого не господарника, і далекого від керівництва нахабу, який і думати про мешканців міста не думає, не знає напевно що в могилі кишень немає, і нічого з собою не забере.

Тарас Жмудик

В міськраді одні злодії , аеродром переорали , хочуть деребанити , міський басейн обікрали , це вже довгобуд , дерева попиляли , сільмаш ввесь в хащах , території там повно , чому не будують. Це не лиш Обертинський , це вся банда недодепутатів. Коломиян ніхто не питає , опитування не проводять , дерибанять , крадуть , нищать стару архітектуру , це не влада а шкідники.

Зенек Рекетчук

Завжди ця водойма у Коломиї називалася озером. Відколи я памятаю більше 50-ть років.

Ярема Романюк

Ярема Романюк вікіпедія – для школярів. В мінекології є чіткі визначення , нормативні акти та законодавство, яке це забороняє робити. Але тимчасові очільники міста мутять бабки і ДБР їм не страшні.

Oliynik Alex

Боже, я вірю що війна скоро закінчиться і всі наші хлопці повернуться додому і наведуть тут нарешті порядок. І такий порядок потрібний у кожному селі, у кожному місті України !!!! Щоб нарешті закінчилось це мародерство, беззаконня , вседозволеність і безкарність…

Галя Козак

Коломиї озеро ніколи небуло ставком!!!Я проти щоб міське озеро було ставком.Гнати такого мера назад в Обертин нехай там робить реконструкцію села свого.

Sveta Petruk

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору