Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Під час повітряної тривоги свято осені для малюків Коломиї провели в укритті

Нам би хотілось, щоб вони запам’ятали поїздки на море чи в гори. Парки, атракціони, каруселі. Щоб вони не чули виття сирені й не знали слова “війна”. Але… Наші дітки слухняно беруть свої тривожні наплічники і йдуть в укриття. А сьогодні дошкільнята Коломиї вперше навіть провели свято у сховищі під час повітряної тривоги.

Інформатор розповість деталі.

Маленькі їжачки та білочки сьогодні співали, танцювали й гралися в укритті рідного садочка. Традиційне свято осені мало не зірвали сирени.

Але вихователь разом з адміністрацією вирішили не переносити свято через повітряну тривогу, адже дітки так довго до нього готувалися. Тим більше, що у садочку аж два просторі укриття. Одне з них влітку відремонтували капітально: поставили рекуператор, зробили нову підлогу, вирівняли й  помалювали стіни. А волонтери розмалювали сховище, щоб діткам було затишніше.

“Ми звикаємо жити в нових умовах. Війна – не привід все ставити на паузу. Чого ж тоді забирати у дітей дитинство. Хай їм запам’ятається і щось хороше”, – каже вихователь дитсадка пані Марія.

І дивлячись на цих бадьорих малюків, розумієш: вони уже навчилися долати тривоги радіти тому, що мають на даний момент: любов батьків, вихователів, друзів. Ми не знаємо, що вони згадуватимуть про своє дитинство в часи війни, але маємо причини вірити, що сили духу і відваги їм не займати.

До теми: Чи вподобали коломийські діти харчування за Клопотенком?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Нагору