Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї провели показ фільму до річниці становлення ЗУНР

Сьогодні вся Україна відзначає річницю створення ЗУНР. Аби відзначити цю визначну подію, у арт-галереї “Зодіак” провели кінопоказ фільму “Легіон. Хроніка української галицької армії. 1918-1919”.

Інформатор ділиться деталями про подію.

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року стрілецькі частини, очолювані полковником Дмитром Вітовським, зайняли всі найважливіші урядові установи у місті (крім залізничного вокзалу, що стало однією з помилок і причиною втрати Львова). Формальне перебрання влади відбулось після полудня; зокрема, після підписання протоколу намісник Гуйн передав всю владу заступнику Володимиру Децикевичу, той – на основі цісарського маніфесту від 16 жовтня 1918 р. – Українській Національній Раді.

Кінофільм “Легіон. Хроніка української галицької армії. 1918-1919” зняв український режисер Тарас Химич. Це перший в Україні документальний фільм з використанням найсучасніших технологій у форматі 4K. До роботи над фільмом долучилися ветерани АТО, військові а також реконструкторські клуби.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com

Христина Бойчук

Нагору